Δικαιώθηκε ο Τζόνι Ντεπ: Ενοχη η Αμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση

από fimotro

“Πανηγυρίζει” το Twitter, μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε την υπόθεσή του για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου Άμπερ Χερντ, την οποία μήνυσε για τους ισχυρισμούς της για ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Το δικαστήριο έκρινε πως η Αμπερ Χερντ είχε στόχο τη δυσφήμιση του ηθοποιού. Είχε προηγηθεί η μήνυση του Τζόνι Ντεπ για άρθρο της Αμπερ Χερντ στην Washington Post στο οποίο τον κατηγορούσε εμμέσως πλην σαφώς για ενδοοικογενειακή βία. Ο ηθοποιός ζητούσε από την πρώην σύντροφό του 50 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Οι επτά ένορκοι έκριναν ότι ο τίτλος και τα αποσπάσματα ενός άρθρου γνώμης της Άμπερ Χερντ, που δημοσιεύτηκε το 2018, περιείχαν συκοφαντικά σχόλια για τη σχέση της με τον Τζόνι Ντεπ. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο επιδίκασε στον Τζόνι Ντεπ αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η επταμελής κριτική επιτροπή, η οποία ξεκίνησε τις συζητήσεις την Παρασκευή, αλλά έκανε ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο, είχε επιφορτιστεί να καθορίσει αν η Χερντ δυσφήμησε τον Ντεπ και αν εκείνος της έκανε το ίδιο.

Σημειώνεται πως οι New York Times ανέφεραν από νωρίς πως το δικαστήριο πήρε την απόφασή του και κατέληξε σε ετυμηγορία, στηριζόμενοι σε δηλώσεις από δικαστικό αξιωματούχο.

Το χρονικό

Η σχέση του ζευγαριού άρχισε το 2012, παντρεύτηκαν το 2015 και χώρισαν δύο χρόνια αργότερα, μετά την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η Χερντ τον Μάιο του 2016. Είχε κερδίσει τότε περιοριστικά μέτρα εναντίον του Ντεπ ως θύμα λεκτικής και σωματικής βίας, απόρροια της κατανάλωσης αλκοόλ ή ναρκωτικών του πρωταγωνιστή των «Πειρατών της Καραϊβικής», και παράλληλα έλαβε αποζημίωση 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Υποστήριξε ότι το ποσό θα το έδινε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής της, γεγονός που το αμφισβητεί ο Ντεπ. Τότε, η πλειονότητα των χρηστών των social media μιλούσε για ακόμη μία νίκη του κινήματος #MeToo.

Άμπερ Χερντ: «Είναι μία απόφαση οπισθοδρομική»

Ο Τζόνι Ντεπ αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση καταθέτοντας μήνυση εις βάρος της Χερντ για συκοφαντική δυσφήμηση σχετικά με το άρθρο της το 2018. Μεταξύ άλλων στο δικαστήριο έχει καταθέσει τις συνεχείς απορρίψεις που δέχεται από την κινηματογραφική βιομηχανία, που του γύρισε την πλάτη, καθώς η «κουλτούρα ακύρωσης» (cancel culture) έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, ο Ντεπ ισχυρίστηκε ότι τον είχε κακοποιήσει η Χερντ, κατηγορία που η ηθοποιός αρνήθηκε, αλλά εκείνος προχώρησε με στοιχεία για τραύματα που του προκάλεσε η τότε σύζυγός του. Τα στοιχεία που έχουν προτάξει με τις καταθέσεις τους οι αντίδικοι και οι δικηγόροι τους δείχνουν πως πίσω από τα λαμπερά φώτα των φωτογράφων στο κόκκινο χαλί τόσο ο Ντεπ όσο και η Χερντ υπήρξαν κακοποιητικοί στη σχέση τους, φτάνοντας σε ακρότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα