Διεκόπη η κατάθεση Καλογρίτσα λόγω αδιαθεσίας

από fimotro

Τι πρόλαβε να πει για ΣΥΡΙΖΑ και Παππά

Οριστικά διεκόπη η κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Κατόπιν ιατρικής εξέτασης διαπιστώθηκε ότι του είχε ανέβει το ζάχαρο, οπότε κρίθηκε σκόπιμο να συνεχιστεί η κατάθεσή του αύριο.

Θυμίζουμε ότι επεισοδιακή ήταν η έναρξη της κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής με τον επιχειρηματία να ισχυρίζεται ότι το καλοκαίρι του 2016 ο Νίκος Παππάς τον κάλεσε και του είπε: «Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομά σου για το κανάλι και τα υπόλοιπα;».

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας άρχισε να εξιστορεί τα γεγονότα του 2016 λέγοντας σαφώς ότι ελάμβανε οδηγίες από τον τότε Υπουργό Νίκο Παππά για τις κινήσεις του. Σε κάποιο σημείο μάλιστα ο κ. Πολάκης διέκοψε τον κ. Καλογρίτσα.

Ο κ. Πλεύρης της Ν.Δ παρενέβη λέγοντας ότι ο «Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία» όμως αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Καλογρίτσα ο οποίος φέρεται να είπε: «Ο Παύλος είναι φίλος του Παππά και του Σπίρτζη όμως εγώ τους γνωρίζω πριν από αυτόν».

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Καλογρίτσας δήλωσε Αριστερός και ότι στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον ΣΥΡΙΖΑ: «Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά ήταν».

Ο κ. Καλογρίτσας υποστήριξε επίσης ότι είχε πάρα πολλές συναντήσεις με τον κ. Παππά σε διάφορα μέρη και ότι η συνάντηση με τους Χούρι στο Πόρτο Χέλι έγινε κατόπιν συγκεκριμένων οδηγιών του κ. Παππά . Σύμφωνα με τον κ. Καλογρίτσα εκεί βρήκε μια συμφωνία φτιαγμένη. «Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως έχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι» είπε. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι έβαζε το όνομά του, να είναι μπροστινός και παρά τις όποιες ενστάσεις είχε υποχώρησε και το δέχθηκε.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι «Οι φίλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου».

Αναφορικά με τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την συμμετοχή στο διαγωνισμό, ο κ. Καλογρίτσας, είπε πως «τους συνάντησα παντού! Στο σπίτι μου, στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω αν δω τις σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο. Στο Πόρτο Χέλι ήλθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά και πήγαμε στο Πόρτο Χέλι. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Ήταν και ο Τόμπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία …φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως έχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι. Εγώ αυτά δεν τα πολυπίστευα. Έχω μια δίκη μου άποψη για τις συνεργασίες με τους Άραβες. Όταν ειπώθηκε ότι με αυτή την εταιρεία θα κάνουμε το κανάλι είχα την αίσθηση ότι αυτό το κανάλι θα κατευθυνόταν από υπηρεσίες».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα