Διευκρινίσεις για την ψηφιακή ταυτότητα στο κινητό

από fimotro

Covid Free Wallet: Αναλυτικά τα βήματα

Να εισάγουν την ψηφιακή τους ταυτότητα στο κινητό τους τηλέφωνο μπορούν πλέον οι πολίτες, προκειμένου να αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς να απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Πιο εύκολη είναι πλέον η καθημερινότητα των πολιτών κατά τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ή νόσησης. Από την Δευτέρα, (27/12/2021), στην εφαρμογή Covid-Free Wallet μπορούν να προσθέσουν και την ψηφιακή τους ταυτότητα.

Την προσθήκη της ψηφιακής ταυτότητας (πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας) είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Στόχος είναι να περιοριστεί η συμφόρηση από τον έλεγχο πιστοποιητικών για τα μέτρα κατά του κορονοϊού στις εισόδους καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας και άλλων συναφών χώρων.

O υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς έδωσε μια διευκρίνιση προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Covid Free Wallet, προκειμένου να αποδείξουν την ταυτοπροσωπία τους στην εφαρμογή, μέσω της οποίας θα ταυτοποιείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι «για την ταυτοποίηση στο Covid free GR app μέσω taxis απαιτείται να έχει πιστοποιηθεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου μέσω ΓΓΠΣΔΔ και του μητρώου επικοινωνίας. Αντίστοιχα, για τραπεζική ταυτοποίηση πρέπει τα στοιχεία να είναι επικαιροποιημένα».

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικοί τρόποι για την ταυτοποίηση κάθε πολίτη. Αν κάποιος δεν έχει πιστοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο και δεν διαθέτει ούτε web banking, μπορεί να προχωρήσει ηλεκτρονικά στην πιστοποίηση του κινητού του, μέσω του εθνικού μητρώου επικοινωνίας.

Η δυνατότητα της προσθήκης ταυτοπροσωπίας δόθηκε τη Δευτέρα στο Covid Free Gr Wallet και γίνεται με σύνδεση των βασικών στοιχείων είτε μέσω Taxisnet, είτε μέσω κάποιου συμβαλλόμενου φορέα ή οργανισμού ( για παράδειγμα, με τους κωδικούς e- banking, ωστόσο στην περίπτωση αυτή, τα στοιχεία πρέπει να είναι επικαροποιημένα).

Οι πολίτες θα πρέπει να ξανακατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Covid-Free Wallet, την όποια μπορούν να βρουν στο Google Play Store και στο Apple App Store. Μετά την ενημέρωσή της, η εφαρμογή ενσωματώνει απόσπασμα της ταυτότητας που θα διευκολύνει με την επίδειξη τον έλεγχο.

Η ψηφιακή ταυτότητα (πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας) που προστίθεται στην εφαρμογή Covid-Free Wallet αντλεί στοιχεία από το TAXISnet ή από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Για την ταυτοποίηση του προσώπου χρησιμοποιούνται επίσης φωτογραφία, ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν αντικαθιστά την ταυτότητα.

Ψηφιακή ταυτότητα: Ας δούμε βήμα – βήμα τη διαδικασία

Οι χρήστες της εφαρμογής, μετά την ενημέρωση της σε Google Play Store και Apple App Store, μπορούν να βρουν την επιλογή κάτω δεξιά, δίπλα από το πιστοποιητικό Covid-19.

Μετά από μία επαλήθευση με μήνυμα ή κωδικό στο smartphone, η ψηφιακή «ταυτότητα» εισάγεται στο Wallet και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την είσοδο σε καταστήματα και λοιπούς κλειστούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα