Διάβημα του ΥΠΕΞ στον Ουκρανό πρέσβη για το φορτίο του Antonov

από fimotro

Πέπλο μυστηρίου γύρω από τη πτώση του μοιραίου αεροσκάφους

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας, Θεμιστοκλής Δεμίρης, πραγματοποίησε διάβημα στον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για την φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου (16.07.2022).

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες ερωτηματικά έχει δημιουργήσει η συντριβή του Antonov (An-12) το Σάββατο κοντά στην Καβάλα. Νωρίτερα, σε διάβημα προς τη Σερβία προχώρησε η Αθήνα για το φορτίο του μοιραίου αεροσκάφους. Όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει άμεσα διάβημα, αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους.

Στην περιοχή, βρίσκονται στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της απομάκρυνσης ή/και εξουδετέρωσης των πυρομαχικών που έχουν εκτοξευτεί σε μεγάλη εμβέλεια μακριά από το αεροσκάφος. Το έργο αυτό αναμένεται να λάβει αρκετές μέρες και γι’ αυτό θα παραμείνει στην περιοχή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα