Διατηρητέα με αστερίσκους η χρήση των κινηματογράφων IDEAL και ΑΣΤΟΡ

από fimotro

Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφάσισε τον χαρακτηρισμό της χρήσης των κινηματογράφων IDEAL και ΑΣΤΟΡ ως διατηρητέας.

Το συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του την περασμένη Παρασκευή εξέτασε το ιστορικό των δυο κινηματογράφων και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων, τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί και τις γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών.

Το ΚΕΣΑ χαρακτήρισε διατηρητέα τη χρήση του ιστορικού κινηματογράφου IDEAL που λειτουργεί σε κτίριο στον περιβάλλοντα χώρο τριών άλλων διατηρητέων κτιρίων (Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, κτίριο Prokesch Von Osten πρώην Ελληνικόν Ωδείον και Μέγαρο Σλήμαν Μελά).

Στο IDEAL θα επιτρέπονται και άλλες χρήσεις

Στους χώρους της διατηρητέας χρήσης του κινηματογράφου θα επιτρέπεται η λειτουργία και άλλων πολιτιστικών χρήσεων καθώς και η χρήση του Συνεδριακού Κέντρου. Η έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής συνοδεύεται με όρους που αφορούν την πρόταση εκπόνησης Master Plan του οικοπέδου Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου 46).

Διατηρητέα χαρακτηρίστηκε και η χρήση του ιστορικού κινηματογράφου ΑΣΤΟΡ ο οποίος λειτουργεί στο ισόγειο επταώροφου κτιρίου που χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο και «έργο τέχνης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα