Διαψεύδει τις φήμες για πρόωρες εκλογές ο Ερντογάν

από fimotro

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε τα δημοσιεύματα που φέρουν τη χώρα να οδεύει σε πρόωρες εκλογές, τονίζοντας πως οι κάλπες θα στηθούν όπως έχει προγραμματιστεί τον Ιούνιο του 2023.

«Σε ποια αναπτυγμένη χώρα του κόσμου διενεργούνται εκλογές εκτός του καθορισμένου χρόνου; Αυτά είναι πράγματα που γίνονται σε μη σοβαρά κράτη», είπε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται ζήτημα να επισπευσθεί η ημερομηνία των εκλογών.

Ο κ. Ερντογάν είπε πως σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία παγκόσμιας αναδιάρθρωσης σε πολιτικούς και οικονομικούς όρους, «πρέπει  να χρησιμοποιήσουμε όλη τη δύναμη, την ενέργεια και το χρόνο μας για να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Τόνισε πως οι σεισμικές έρευνες και οι δραστηριότητες εξόρυξης συνεχίζονται και πως θα παρακολουθήσει το Σάββατο ο ίδιος, επί του πλοίου, τις εργασίες από το πλοίο-γεωτρύπανο (σ.σ. δεν διευκρινίζεται ποιο πλοίο ούτε σε ποια περιοχή).

«Καθώς η Τουρκία θα προοδεύει στη δημοκρατία και στην οικονομία αυτού του είδους τα θέματα μελλοντικά θα βγουν τελείως από την ατζέντα», σχολίασε.

Παράλληλα, είπε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των καταπιεσμένων. «Από τη μια πλευρά, υπάρχει καταπίεση στη Λιβύη, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί. Στη Συρία υπάρχει δίωξη στα μήκους 910 χιλιομέτρων σύνορά μας. Τι πρέπει να κάνουμε; Να παραμείνουμε σιωπηλοί; Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν διώξεις στη Σομαλία, θα πρέπει να μείνουμε παρατηρητές; Είστε μάρτυρες της δίωξης από τους Αρμένιους στο Αζερμπαϊτζάν. Αυτοί είναι αδελφοί μας, να μείνουμε απλοί παρατηρητές;»

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε, υπάρχει ευθύνη που μας άφησαν οι πρόγονοί μας κατά τη διάρκεια της ιστορίας» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα