Διαψεύδει ο εφοπλιστής Λασκαρίδης τις δηλώσεις για τη Ελλάδα και τον πρωθυπουργό

από fimotro

Αίσθηση και πολλές αντιδράσεις προκάλεσαν τα όσα είπε ο Πάνος Λασκαρίδης σε ντοκιμαντέρ σχετικά με τους Έλληνες εφοπλιστές και την ανάγκη που έχουν την εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας, μιλώντας με όχι και τόσο… κομψό τρόπο για τον Πρωθυπουργό.

Ο ντόρος μάλιστα που δημιουργήθηκε (σ.σ. υπήρξαν ανακοινώσεις ακόμα και από την αντιπολίτευση) ανάγκασαν τον γνωστό εφοπλιστή να βγάλει ανακοίνωση, κατηγορώντας τους δημοσιογράφους που παρουσίασαν την συγκεκριμένη δήλωση.

Το ντοκιμαντέρ

Όλα ξεκίνησαν από η δημοσιογραφική έρευνα του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) με τίτλο «Black Trail» για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές.

Σε αυτό λοιπόν φιλοξενούνται δηλώσεις πολλών εφοπλιστών μεταξύ των οποίων ήταν και ο Πάνος Λασκαρίδης, ενώ οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν και τον Υπουργό Ναυτιλίας, Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Εκεί λοιπόν ο Υπουργός δέχεται την εξής ερώτηση: «Πόσο ελληνική είναι η ελληνική ναυτιλία», απαντώντας: «100%». Σε εκείνο το σημείο οι δημοσιογράφοι σταματάνε και λένε οτι θέλουν να δείξουν ένα κομμάτι της συνέντευξης με τον Πάνο Λασκαρίδη, με τον κ. Πλακιωτάκη να την παρακολουθεί μέσω ενός tablet.

Σε αυτή λοιπόν ο γνωστός εφοπλιστής φαίνεται να λέει: «Αυτό πρέπει να το καταλάβετε καλά. Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ, δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό. Μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός για αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτα που θα κερδίσει ένας πλοιοκτήτης από την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία για την Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα από την Ελλάδα, τίποτα στην Ελλάδα. Μόνο τα γραφεία τους είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους είναι με ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς προκάλεσε την αμηχανία του Υπουργού, αλλά και την αντίδραση των συνεργατών του προς τους δημοσιογράφους μετά το τέλος του γυρίσματος. Αυτή μάλιστα δημοσιοποιήθηκε και στο video (σ.σ μετά το 22:30)

Η απάντηση Λασκαρίδη

Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε λοιπόν, ο Πάνος Λασκαρίδης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύθηκαν σε διάφορα social media δηλώσεις μου, παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε τον Υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσεις που έγιναν σε δίκτυο ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων, που τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού.

Οι δηλώσεις αυτές διέρρευσαν από διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας.

Σε ότι αφορά τις δικές μου απόψεις για την ναυτιλία μας και τους θεσμούς της, παραπέμπω σε εκατοντάδες δηλώσεις και ομιλίες μου περί της Ελληνικής Ναυτιλίας που έχουν δημοσιευθεί σε αναρίθμητες συνεντεύξεις μου στον ελληνικό και τον διεθνή τύπο τις τελευταίες δεκαετίες που είχα την τιμή να αντιπροσωπεύσω τα συμφέροντα της Ναυτιλίας μας.

Αυτοί που άκριτα και συκοφαντικά χρησιμοποίησαν αυτές τις συρραφές θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους.

Σε ότι τέλος αφορά την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και προς τον Πρωθυπουργό και προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν, έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω για αυτούς, την Ναυτιλία και την Πατρίδα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα