Διαδοχή Τσίπρα: Ο Τσακαλώτος φαβορί, γιατί έχει την πιο οργανωμένη ομάδα

από fimotro

Οι πιθανότεροι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι Τσακαλώτος, Χαρίτσης, Αχτσιόγλου και Τεμπονέρας

Τσακαλώτος, Χαρίτσης, Αχτσιόγλου και Τεμπονέρας, εάν δεν προκύψει κάποια άλλη υποψηφιότητα, φαίνεται ότι θα είναι οι βασικοί υποψήφιοι που θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την θέση που αφήνει ο Αλέξης Τσίπρας. Αν και είναι αρκετά νωρίς, φαίνεται ότι ο Ε. Τσακαλώτος διαθέτει την πιο ισχυρή και καλά οργανωμένη ομάδα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η παραίτηση Τσίπρα και η απογοήτευση πολλών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι θα φέρουν μικρότερη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εσωκομματικές διαδικασίες. Αυτό θα ευνοήσει όσους έχουν ισχυρούς μηχανισμούς σε εσωκομματικό επίπεδο. Γι αυτό ο Τσακαλώτος είναι το μεγάλο φαβορί.

Την ίδια στιγμή, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν με την προσωπική ατζέντα που οι υποψήφιοι πρόεδροι θα θελήσουν να βάλουν στην συζήτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τραυματιστεί ακόμα πιο βαθιά με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει μη αναστρέψιμη. Πάντως στην Κουμουνδούρου φαίνεται να συμφωνούν ότι η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη και είναι πιθανό να οδηγηθεί σε πολυδιάσπαση. Το ότι ο Τσίπρας εγγυάται την ενότητα δεν λέει απολύτως τίποτα για το μέλλον του κόμματος.

Οι δυσκολίες για τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν σήμερα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα