Διαδικτυακή απάτη στην Κρήτη: Απέσπασαν από γιατρό 120.000 ευρώ

από fimotro

Διαδικτυακή απάτη με θύμα έναν 62χρονο γιατρό ο οποίος έχασε 120.000 ευρώ συνέβη στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια κοπέλα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ωτορινολαρυγγολόγο, και αφού εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις υπηρεσίες του, του ζήτησε να εξετάσει και δύο ηλικιωμένους συγγενείς της.

Στην συνέχεια, εξέφρασε την πρόθεση να πληρώσει προκαταβολικά την επίσκεψη μέσω e-banking, και τελικά κατάφερε να αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης στον λογαριασμό του γιατρού. Μέσα από μέσα συνολικά έξι αναλήψεις που έγιναν, αφαιρέθηκαν από τον τραπεζικό λογαριασμό του γιατρού, στις 28 Φεβρουαρίου, 120.000 ευρώ.

Δυστυχώς, όπως επισήμανε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ και πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, έχουν αυξηθεί δραματικά οι διαδικτυακές απάτες. «Στην Κρήτη μέσα σε έναν χρόνο έχουν καταγραφεί πάνω από 110 περιστατικά. Κάτι αντίστοιχο καταγράφεται σε όλη τη χώρα. Έχουν κάνει φτερά από λογαριασμούς στην Ελλάδα, μέσα στο διάστημα αυτό 90.000.000 ευρώ».

Όπως τονίζει ο κ. Σφακιανάκης πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις διαδικτυακές συναλλαγές μας. Προσέχουμε σε ποιους θα δώσουμε τον αριθμό του i-bank και σε καμιά περίπτωση δεν τους ενημερώνουμε για τον πενταψήφιο αριθμό που μας έρχεται ως μήνυμα για επιβεβαίωση της συναλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα