Διαδικτυακή απάτη με χρήση του ονόματός του καταγγέλλει ο Σταϊκούρας

από fimotro

«Με αφορμή σημερινές καταγγελίες πολιτών, που έλαβαν e-mail από πρόσωπο με τη φερόμενη επωνυμία “Patricia Grelet (Finance Plus)”, ενημερώνω, και εφιστώ την προσοχή σας, ότι δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με το εν λόγω πρόσωπο ή εταιρεία, ούτε με τυχόν άλλο που σχετίζεται με την παροχή δανείων», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μέσω Twitter συμπληρώνοντας: «Τονίζω επίσης ότι, όπως διευκρίνισα την περασμένη Παρασκευή, δεν σχετίζομαι κατ’ ουδένα τρόπο με ιστοσελίδες και διαφημίσεις για παροχή χρηματοδότησης».

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες πολιτών για λήψη email μέσω του οποίου, προσφέρονταν δάνεια από 5.000 ευρώ έως 1 εκατομμύριο ευρώ με τον αποστολέα να ισχυρίζεται πως βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και τον « κ. Στακούρα». Στο επίμαχο email μάλιστα η προσφορά χρηματοδότησης απευθυνόταν «σε ανθρώπους που οι τράπεζες αρνήθηκαν μερικές φορές να δώσουν πίστωση» με την προσθήκη πως «σχετικά με το δάνειο η αίτηση χρηματοδότησης, θα ήθελα να σας ειδοποιήσουμε ότι προσφορά μας είναι σοβαρή και αξιόπιστη». Τα συντακτικά λάθη παραπέμπουν σε σύστημα αυτόματος μετάφρασης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από τους αποδέκτες δεν ζητούνταν – σε αυτή τη φάση τουλάχιστον – στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών αλλά πληροφορίες όπως ο τόπος κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας και το ποσό του αιτούμενου δανείου.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ενημερώσει σχετικά όλες τις αρμόδιες Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα