Δέσμευση Βορίδη για ενίσχυση των φραουλοπαραγωγών

από fimotro

Τα προβλήματα και τις προτάσεις τους για να στηριχθεί ο κλάδος της φράουλας, εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, κατέθεσαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, εκπρόσωποι των οργανώσεων παραγωγών φράουλας.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των δυο πλευρών συζητήθηκαν και οι χαμηλές τιμές που παρατηρήθηκαν στις εξαγωγές του προϊόντος και επεσήμαναν ότι ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής δόθηκε σε χαμηλές τιμές καθώς διατέθηκε στην παρασκευή μαρμελάδας.

Από τη πλευρά του ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε ότι το υπουργείο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να αξιολογεί τις ασυμμετρίες που παρατηρούνται στον πρωτογενή τομέα και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει εμπράκτως όλους όσοι έχουν υποστεί ζημία από την πανδημία.

«Η ελληνική φράουλα είναι ένα δυναμικό εξαγωγικό αγροτικό προϊόν το οποίο εξαιτίας των ιδιαίτερων οργανοληπτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του απολαμβάνει την ιδιαίτερη προτίμηση του καταναλωτικού κοινού στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο» τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι «οι παραγωγοί φράουλας έχουν υποστεί τις συνέπειες της διαταραχής της αγοράς εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και θα πρέπει να ενισχυθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα