Δέσμευση Τσακλόγλου ότι δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις

από fimotro

Για τις επικουρικές συντάξεις και το νέο ασφαλιστικό σύστημα μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Όπως είπε οι συντάξεις των παλαιών ασφαλισμένων και των συνταξιούχων θα εξακολουθήσουν να υπολογίζονται όπως μέχρι σήμερα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις.

Σχετικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει ασφαλισμένους δυο ταχυτήτων, τόνισε ότι στόχος είναι οι νέες γενιές να πάρουν μεγαλύτερες συντάξεις.

Για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων ο κ. Τσακλόγλου τόνισε ότι έρχεται πληθώρα μέτρων ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία. Ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό ενισχύεται ο ΕΦΚΑ, ενώ αρχές φθινοπώρου θα ξεκινήσουν οι εξωτερικοί συνεργάτες, δικηγόροι και λογιστές.

Όπως είπε αναμένεται σημαντική επιτάχυνση στην καταβολή των εκκρεμών συντάξεων. «Ελπίζουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς η απόδοση των συντάξεων να είναι 30.000 το μήνα».

Για τις καθυστερήσεις στην καταβολή αναδρομικών ο κ. Τσακλόγλου τόνισε ότι όντως υπάρχει στα αναδρομικά του νόμου Βρούτση κάποια καθυστέρηση. «Στο αμέσως επόμενο διάστημα, αρχές φθινοπώρου , θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα» είπε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα