ΔΕΠΑ Υποδομών: Τον Ιούλιο η ολοκλήρωση της εξαγοράς από την Italgas

από fimotro

Η Italgas αναμένεται να ολοκληρώσει την εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον CEO της ιταλικής εταιρείας, Πάολο Γκάλο, όπως μεταδίδει το Reuters.

O ιταλικός Όμιλος, που διαχειρίζεται περί τα 74.000 χλμ αγωγών φυσικού αερίου, ενημέρωσε ότι θα επενδύσει ποσό της τάξεως των 8,6 δισ. ευρώ έως το 2028 για την αναβάθμιση του ιταλικού δικτύου του και τον εκσυγχρονισμό του δίκτυου φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι στο προηγούμενο business plan, η Italgas δέσμευε 7,9 δισ. ευρώ για κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Το νέο σχέδιο, προβλέπει επενδύσεις 4,5 δισ. ευρώ για την Ιταλία και 1,8 δισ. για την Ελλάδα μέχρι το 2028.

Η Italgas, μετά την περσινή συμφωνία για εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών έναντι 733 εκατ. ευρώ, ενημέρωσε ότι θα ενοποιηθεί με την ελληνική επιχείρηση το τελευταίο 4μηνο ή 5μηνο του 2022.

«Το μεγαλύτερο μερίδιο των επενδύσεων προορίζεται για επέκταση, ψηφιακό μετασχηματισμό και αναπροσαρμογή του δικτύου διανομής προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ευρεία χρήση νέων αερίων, όπως το βιομεθάνιο, το πράσινο υδρογόνο και το συνθετικό μεθάνιο», ανέφερε ο Γκάλο, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα