Δένδιας από Ουκρανία: Ξέρουμε τι θα πει να έχεις γείτονα μια αναθεωρητική δύναμη

από Philippos

«Η υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και στο διμερές πλαίσιο αλλά και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχει μία στέρεα βάση. Η βάση είναι ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο, στην εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία όλων των κρατών, και στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά το πέρας των επαφών του στο Κίεβο.

Αναφερθείς στις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι και τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα, είπε πως εξέτασαν όλο το πλαίσιο των διμερών σχέσεων, τη δυνατότητα της Ελλάδας να βοηθήσει την ουκρανική προσπάθεια, αλλά επίσης και τα ευρύτερα ζητήματα του Διεθνούς Δικαίου.

Επίσης, επισήμανε ότι κατά τις συναντήσεις είχε την ευκαιρία να αναδείξει το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις. «Απειλείται από έναν μεγαλύτερο γείτονα κατά έναν τρόπο ο οποίος αντίκειται πλήρως στο Διεθνές Δίκαιο, και κατά συνέπεια η ελληνική κοινωνία μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει έναν λαό, ο οποίος μάχεται για την ανεξαρτησία και την εδαφική του κυριαρχία», όπως υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα