Αναμένει το εκλογικό αποτέλεσμα και τον σχηματισμό κυβέρνησης

Δεν θα υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως είχε αποκαλύψει το Newpost, Προκόπης Παυλόπουλος, τα διατάγματα για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης που αποφάσισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήδη είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές.

Τελευταία ημέρα του τρέχοντος δικαστικού έτους, 30η Ιουνίου 2019 αποχωρούν λόγω συμπλήρωσης του προβλεπόμενου από το Σύνταγμα ορίου ηλικίας, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει τα διατάγματα αλλά και δεν θα τα επιστρέψει στο Μαξίμου, θα αναμένει το εκλογικό αποτέλεσμα και τον σχηματισμό κυβέρνησης. Στη συνέχεια σε συνεννόηση με τον νέο Υπουργό δικαιοσύνης θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς ο τελευταίος του ανέλυσε το σκεπτικό του. Αν και στις πρώτες επαφές είχε δημιουργηθεί ένταση ωστόσο στη συνέχεια με νέες επαφές έπεσαν οι τόνοι και φαίνεται πλέον να υπάρχει κατανόηση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα