Δεν ξεχνάει ο ΓΑΠ ότι ο Τσίπρας εκμεταλλεύθηκε τα μνημόνια για να ανέβει στην εξουσία

από fimotro

Εάν κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές θα θελήσει να πάρει τη ρεβάνς από τον ΣΥΡΙΖΑ που εξαφάνισε το ΠΑΣΟΚ

Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει τη μεγάλη πολιτική ρεβάνς εφόσον κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές, θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα που έχει χάσει κάθε επαφή με τον μεσαίο χώρο και πλέον μετά από 3 εκλογικές ήττες δεν είναι ευάλωτος μόνο απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη αλλά και απέναντι στον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο ΓΑΠ. σύμφωνα με πληροφορίες ξέρει ότι ακόμη και στις εκλογές του 2019, όπου ο Μητσοτάκης κέρδισε με 9 μονάδες διαφορά, ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τις εκλογικές του δυνάμεις σε περιφέρειες οι οποίες ήταν παραδοσιακά κάστρα του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιες περιφέρειες ήταν ήταν η Κρήτη, η Εύβοια και η Αχαΐα. Πλέον αυτές οι περιφέρειες θα αποτελέσουν τα προπύργια του Παπανδρέου.

Όπως εύστοχα επισημαίνει και ο Πάνος Αμυράς, διευθυντής του Ελεύθερος Τύπος, μέχρι σήμερα ο Τσίπρας μονοπωλούσε τον χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ θεωρώντας ότι το ΚΙΝΑΛ είχε εξαντλήσει τη δυναμική του στα μονοψήφια ποσοστά των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων. Ακόμη και στις Συνόδους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν και συμμετείχε ως παρατηρητής «πλασαριζόταν» διεθνώς ως βασικός εκφραστής του χώρου, δεν πιστεύουμε ότι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα αφήσει περιθώρια για να στριμώχνονται «δύο» εκπρόσωποι στις οικογενειακές φωτογραφίες.

Συνολικά η πίτα της Κεντροαριστεράς θα μοιραστεί ξανά, το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει ξανά μεγαλύτερο κομμάτι από τον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε πάρει τη μερίδα του λέοντος. Για τον Παπανδρέου θα είναι και μία προσωπική «εκδίκηση» έναντι του Τσίπρα, που είχε αξιοποιήσει την περίοδο 2011-2012 για να θέσει στο περιθώριο το ΠΑΣΟΚ.

Τρίτον, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προλάβει να δημιουργήσει «κομματικές δομές» σε παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, προσπάθησε να καλύψει το κενό με μεταγραφές στελεχών από το ΠΑΣΟΚ, που όμως εύκολα μπορούν να επιστρέψουν στις ρίζες τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα