“Δεν τρομοκρατούμαστε”, το μήνυμα των δικαστών

από fimotro

Για “τρομοκρατική ενέργεια κάνει λόγο” Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Όπως αναφέρει το lawandorder.gr, η Ένωση κάνει λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια» και αφήνει να εννοηθεί ότι σκοπός των δραστών ήταν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστικών λειτουργών. Μάλιστα με αφορμή την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού, η Ένωση καλεί εκ νέου την πολιτεία να λάβει μέτρα για τη διαφύλαξη των δικαστικών λειτουργών αλλά για την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής:

«Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον. Έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν την δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες. Οι Δικαστές και Εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται. Χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και την διαλεύκανση της υπόθεσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα