Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης για την εστίαση

από fimotro

Αναλυτικά τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης

Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης, καθώς σε αυτή έχουν δοθεί ήδη 43,3 δισ. ευρώ τόνισε αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης διαψεύδοντας έτσι τις ελπίδες που είχαν οι επιχειρηματίες της εστίασης. Ο ίδιος ωστόσο, μιλώντας στην ΕΡΤ εστίασε στο νέο αναπτυξιακό νόμο που όπως είπε «θα δώσει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε πως για την στήριξη του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης έχουν διατεθεί 43,3 δισ. ευρώ και πως ακόμα και σήμερα τρέχουν προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

«Ένα μικρό ποσοστό επιστρέφεται από την επιστρεπτέα προκαταβολή, δίνοντας έτσι την άνεση σε όλους του επαγγελματίες να επιστρέψουν όπως θέλουν και με δόσεις το ποσό που έλαβαν και τους στήριξε κατά τη διάρκεια της κρίσης», είπε σχετικά.

Aναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο, που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2022, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υποστήριξε ότι δίνει στήριξη στις μικρές, πολύ μικρές επιχειρήσεις».

Όπως τόνισε, η οικονομική στήριξη σε επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της περιφέρειας μπορεί να φτάσει και στο 70% της συνολικής δαπάνης.

«Ο αναπτυξιακός νόμος, σε συνδυασμό και με το νόμο για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση των περιοχών Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλουπόλεως θα δώσει μεγάλη δύναμη σε επιχειρήσεις να εγκατασταθούν σε αυτές τις περιοχές» είπε ο κ. Παπαθανάσης και πρόσθεσε ότι συνολικά 7 δις ευρώ θα διατεθούν σε αυτές τις περιοχές για να δώσουν ώθηση στις επιχειρήσεις.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για οικονομική στήριξη
«Πρέπει να υπάρχει ένα επενδυτικό σχέδιο και πρέπει να προβλέπεται ο αριθμός των εργαζομένων. Θέλουμε να δώσουμε ώθηση, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για νέες και νέους», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, διευκρινίζοντας ότι τα επενδυτικά σχέδια μπορούν να ξεκινούν από 100.000 ευρώ, δίχως να υπάρχει περιορισμός προς το ανώτερο όριο.

Τι είπε για την απολιγνιτοποίηση στη Βόρεια Ελλάδα
Αναφορικά με την απολιγνιτοποίηση στη Βόρεια Ελλάδα και τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος που λαμβάνουν οι πολίτες, ο κ. Παπαθανάσης απάντησε πώς «η πιο φθηνή ενέργεια είναι αυτή που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό το κάνουμε. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα περάσει στην επόμενη μέρα».

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει τις περιοχές αυτές και πολύ γρήγορα, όπως είπε, να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο από τον λιγνίτη.

«Είναι μια παραγωγική περίοδος. Θα την τρέξουμε πολύ γρήγορα. Έως το 2023 κλείνουν όλες σχεδόν οι λιγνιτικές μονάδες, παρά μόνο μία που θα λειτουργήσει έως το 2028. Κάνουμε μια προσπάθεια για να έχουμε φθηνή ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα