Δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα στα διαλείμματα

από fimotro

Διευκρινίσεις σχετικά με τη χρήση της μάσκας στα σχολεία έδωσε σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στο OPEN, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές μόνο σε εσωτερικούς χώρους και κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ενώ δεν θα είναι υποχρεωτική στα διαλείμματα, εκτός κι αν παρατηρείται συνωστισμός.

«Η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της μάσκας για την υγεία των παιδιών.

«Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθευτεί με μία υφασμάτινη μάσκα, η οποία μπορεί να πλένεται. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν οδηγίες από τους ειδικούς, τόσο για το ποιες μάσκες είναι ενδεδειγμένες όσο για το πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά», πρόσθεσε η κυρία Κεραμέως.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμωξιολόγων είχε αναφερθεί για τον τύπο της μάσκας που ενδείκνυται να επιλέξουν οι γονείς για τα παιδιά που θα πηγαίνουν στο σχολείο. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών και συνέστησε τη βαμβακερή μάσκα, που θα πρέπει, όπως είπε, να πλένεται καθημερινά.

Επιπλέον, ο κ. Γαργαλιάνος συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους.

Τέλος, τόνισε ότι θα προετοιμαστούν ειδικά σποτ οδηγιών για τις μάσκες στα σχολεία και θα γίνει ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα