Δεν θα μπορούν να δηλώνουν όλα τα τμήματα του πεδίου τους, οι υποψήφιοι ΑΕΙ

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Από το κάθε Πανεπιστήμιο θα ορίζεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής, σύμφωνα με το νέο σύστημα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως είπε η υπουργός Παιδείας,μπορεί σε κάποια ΑΕΙ αυτή η ελάχιστη βάση εισαγωγής να είναι και πάνω από 10.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κ. Κεραμέως είπε επίσης πως θα προκύπτει από ποσοστό επί της επίδοσης όλων των υποψηφίων του επιστημονικού πεδίου.

Η δεύτερη αλλαγή είναι ότι οι υποψήφιοι πλέον δεν θα μπορούν να δηλώνουν όλα τα τμήματα του πεδίου αλλά μικρότερο αριθμό που θα ανακοινωθεί τις επόμενές ημέρες.

Για τους μαθητές της Γ’ λυκείου που δίνουν εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσαρμογής της εκπαιδευτικής ύλης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν ζητήματα.

Σχετικά με την εγγραφή των αποφοίτων των κολεγίων στους επιστημονικούς φορείς η υπουργός δήλωσε πως δεν άλλαξε τίποτα. Δεν υπάρχει ακαδημαϊκή αναγνώριση, είπε, αλλά εξετάζεται αν θα δίνονται η όχι επαγγελματικά προσόντα, ενώ κρίνεται αν θα πρέπει κάποιος να δώσει εξετάσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια με επιπλέον μαθήματα.

Όπως είπε αυτό που άλλαξε είναι ότι αυτή την διαδικασία δεν την κάνει ο επαγγελματικό σύλλογος δηλαδή τα επιμελητήρια, αλλά την κάνει μια υπηρεσία του υπουργείου.Και αυτό έγινε γιατί όπως είπε υπήρχε χρόνια καθυστέρηση στην διαδικασία και μας εγκαλούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για το άνοιγμα των σχολείων

«Η επιθυμία και στόχευσή μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουάριου» τόνισε η κ. Κεραμέως αλλά διευκρίνησε ότι η απόφαση θα ληφθεί με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και την εισήγηση των ειδικών.

Για τους φοιτητές στην επαρχία που πληρώνουν ενοίκια, η κ Κεραμέως ανέφερε ότι εξαρχής είχε ανακοινωθεί ότι το πρώτο εξάμηνο θα γίνει εξ αποστάσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα