Δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών ο Γ. Τσίπρας: Θα επαναφέρουμε την απλή αναλογική

από fimotro

Ως το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου και σπρώχνει τα κόμματα σε μια κουλτούρα συνεργασίας χαρακτήρισε την απλή αναλογική ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών με την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης (01/06/2023) στην ΕΡΤ ο Γιώργος Τσίπρας, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του αν έρθει στην εξουσία θα επαναφέρει την απλή αναλογική παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός του κόμματός του πρόσφατα και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου είπε ότι «Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτέλεσε μια στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής και ταυτόχρονα ήττα της στρατηγικής μας για την απλή αναλογική».

«Θα την επαναφέρουμε. Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι «είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν».

Ο Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε, μάλιστα, ως «καθυστέρηση ορισμένων κομμάτων να μην ενισχύσουν την προοπτική αυτή» προσθέτοντας ότι «την “έκαψαν” τα κόμματα της Αριστεράς με πρώτο το ΚΚΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα