Δεν είναι στρατιωτικοί και τα 11 κρούσματα στο 401

από fimotro

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας για τα κρούσματα

Διευκρινίσεις για τα 11 κρούσματα κοροναϊού που σημειώθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο έδωσε το υπ. Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα 11 από τα 21 νέα κρούσματα δεν αφορούν στο σύνολό τους τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά ένα εν ενεργεία στέλεχος των ΕΔ, έναν απόστρατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, δύο μέλη της οικογένειας του ενός, έναν επισκέπτη, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες και 3 νοσηλευόμενους στον ίδιο θάλαμο που δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Άμυνας:

«Διευκρινίζεται σε ό,τι αφορά κρούσματα κοροναϊού “Covid-19” σε Υγειονομική Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ.

Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο.

Συνεπώς, όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ως εκ τούτου οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα