Δεν φταίει ο τουρισμός για τα αυξημένα κρούσματα

από fimotro

Ν. Χαρδαλιάς: Η Ελλάδα είναι 132η σε κρούσματα και 108η σε θανάτους

Υπάρχει παγκοσμίως έξαρση κρουσμάτων και θανάτων, χώρες που πήγαν καλά στο πρώτο κύμα έχουν τώρα έξαρση, το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα, σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Μπορεί να είμαστε σε καλό επίπεδο αλλά αυτό δεν πρέπει να μας καθησυχάζει, τόνισε.

Όπως είπε η Ελλάδα είναι 132η σε κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους και 108η σε θανάτους ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Κάποιοι λένε «γιατί στη δική μου περιοχή». Δεν κάνουμε διακρίσεις, όπου χρειάζονται οριζόντια μέτρα θα λαμβάνονται. Αναφορικά με την Πάρο και την Αντίπαρο είπε ότι η μη ανακοίνωση κρουσμάτων ανά νησί δεν γίνεται για λόγους αδιαφάνειας, αλλά για να μην υπάρχουν αυθαίρετα συμπεράσματα. Αλλιώς αντιμετωπίζουμε 20 κρούσματα που οδηγούν σε cluster, και αλλιώς 20 κρούσματα που μπορούν να φέρουν πολλαπλάσια κρούσματα, είπε ο υφυπουργός. Αποκλειστικό κριτήριο είναι η δημόσια υγεία, υποστήριξε.

Σε Πάρο και Αντίπαρο ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι το αποκλειστικό κριτήριο. Τα όσα ακούγονται για εκατοντάδες κρούσματα είναι ψευδή. Κανένα εργαστήριο δεν θα διακινδυνεύσει να χάσει την άδειά του.

«Κατηγορηματικά όχι» ήταν η απάντηση που έδωσε για το εάν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων. Επικαλέστηκε το ότι έχουμε 615 μόνο κρούσματα από 2,5 εκατομμύρια αφίξεις από το εξωτερικό. Παράλληλα είπε ότι χώρες όπως το Ισραήλ που δεν άνοιξε στον τουρισμό καταγράφει νέα κρούσματα.

Προέχει η ευλαβική τήρηση των μέτρων, δήλωσε από την πλευρά του, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης μιλώντας στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Όπως είπε η κυβέρνηση ενισχύει το σύστημα Υγείας καθώς εξ αρχής προετοιμάζονταν για το χειρότερο σενάριο.

Όπως είπε από το Μάρτιο έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 6.000 προσλήψεις υγειονομικών, ενώ δρομολογήθηκαν διαδικασίες για προκήρυξη μόνιμων θέσεων στο ΕΣΥ και πάνω από 1.000 γιατροί θα καλύψουν τις ανάγκες τις επόμενες εβδομάδες.

Σε ότι αφορά τις ΜΕΘ δήλωσε ότι είχαμε 557 κλίνες και πλέον έχουμε 901. Στα τέλη του έτους θα έχουμε φτάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με 1.200 ΜΕΘ. Σε ότι αφορά τα τεστ μοριακού ελέγχου δήλωσε πως ξεκινήσαμε με 800 και πλέον ξεπερνούμε τις 12.000 την ημέρα. Ο κος Κοντοζαμάνης διέψευσε ότι κρύβονται κρούσματα. Όπως είπε ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει τα κρούσματα της χώρας καθημερινά. «Κανείς δεν μπορεί να κρύψει στοιχεία, ανάξια σχολιασμού όσα λέγονται για εξυπηρέτηση συμφερόντων», υποστήριξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα