Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Θα επανέλθει στο προσκήνιο η μείωση στο αφορολόγητο μόνο αν τα πράγματα στην οικονομία εκτροχιαστούν

Νέο καμπανάκι για την κυβέρνηση Τσίπρα καθώς η Κομισιόν δεν συναινεί στην κατάργηση του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου το 2020, παρά τους σχεδιασμούς της ελληνικής κυβέρνησης και υπενθυμίζει στο Μαξίμου ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, βάσει της δανειακής σύμβασης.

Έτσι λοιπόν αυστηρές συστάσεις στην Ελλάδα όσον αφορά την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου απευθύνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί, την ώρα που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα Παρασκευή 7/6 η σχετική κυβερνητική τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες θέλουν τους θεσμούς να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν συναινέσει στην κατάργηση του μέτρου της μείωσης του αφορολογήτου, ενώ παράλληλα καλούν την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει βάσει της δανειακής της σύμβασης.
«Το συνολικό φορολογικό πακέτο που συμφωνήθηκε το 2017, που περιελάμβανε τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020, αποσκοπούσε στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στη δημιουργία φορολογικού χώρου για μεταρρυθμίσεις του φορολογικού συστήματος που ενισχύουν την ανάπτυξη» είπε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της Κομισιόν μιλώντας στο ΚΥΠΕ.

«Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει δέσμευση να υποστηρίξει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος οικονομικής βοήθειας και να επιδιώξει περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης για να στηρίξει μια θετική οικονομική προοπτική και να βοηθήσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της» πρόσθεσε, στέλνοντας για άλλη μια φορά ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα