Δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα προσέλθουν χωρίς κινητά στην Επιτροπή Θεσμών τα μέλη της

από fimotro

Χωρίς κινητά τηλέφωνα θα προσέλθουν στην αίθουσα της Γερουσίας που θα συνεδριάσει αύριο στις 10:00 η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τα μέλη της επιτροπής που θα ακροαστούν τα πρόσωπα που θα φωτίσουν την υπόθεση των υποκλοπών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η εισήγηση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα αλλά και του ίδιου του προέδρου της επιτροπής Θεσμών Θανάση Μπούρα, είναι εφ εξής για το θέμα των παρακολουθήσεων, το απόρρητο των συνεδριάσεων να διασφαλιστεί ρητά και απαρέγκλιτα.

Η πρόταση των κκ Τασούλα και Μπούρα αναφέρει «τα κινητά ή να μένουν σε ένα ειδικό κουτί κλειστά εντός της αιθούσης ή να παραμένουν στα χέρια των συνεργατών των βουλευτών για όσο διαρκεί η εξέταση των προσώπων που έχουν κληθεί να καταθέσουν στην επιτροπή».

Σκοπός σύμφωνα με κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους είναι η διαφύλαξη του απορρήτου των συνεδριάσεων. Εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συμφωνήσουν με την πρόταση που θα συζητηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων, θα κληθούν να πάρουν την ευθύνη τυχόν διαρροών. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα διακοπούν άμεσα οι εργασίες της επιτροπής για να αποδοθούν ευθύνες στους διαρρέοντες.

Πάντως από την αντιπολίτευση αντιδρούν στην απαγόρευση κινητών τονίζοντας ότι ναι μεν πρέπει να διαφυλαχθεί το απόρρητο αλλά παράλληλα πρέπει να ενημερωθεί και ο κόσμος. Μάλιστα προτείνουν να ανακοινωθούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων και να παραλείπονται από αυτά στοιχεία που πρέπει να μείνουν απόρρητα.

Εντωμεταξύ το ενδιαφέρον στρέφεται στα πρόσωπα που έχουν κληθεί να καταθέσουν αύριο. Πρόκειται για τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θόδωρο Δραβίλλα (επί κυβέρνησης Σαμαρά), Γιάννη Ρουμπάτη (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) και Παναγιώτη Κοντολέωντα. Επίσης έχουν κληθεί σε ακρόαση ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδης καθώς και ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

Επίσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλούνται η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου και ο Εισαγγελέας Εφετών, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Εκ μέρους της κυβέρνησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής, θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα