Παράταση στο lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα – Όλα τα μέτρα

Την παράταση του lockdown στο λιανικό εμπόριο και στο click away των καταστημάτων τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλίας, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα από το υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, παρατείνεται για μια ακόμα εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 18 του Ιανουαρίου, η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων με αγορές click away, των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων.

Τα μέτρα που ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου:

* Ανοίγουν δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί και σχολεία ειδικής αγωγής. Το μέτρο ισχύει και σε περιοχές που βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς αυξημένων μέτρων. Θα υπάρχει διαφοροποιημένη ώρα έναρξης και αναχώρησης. Στα δημοτικά η μάσκα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

* Παραμένει σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου καθώς και των κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών.

* Απαγορεύεται κυνήγι και ψάρεμα

* Στους χώρους λατρείας παρατείνεται το υφιστάμενο καθεστώς (λειτουργίες χωρίς παρουσίας πιστών).

* Υποχρεωτική τηλεγρασία στις επιχειρήσεις στο μέγιστο δυνατό βαθμό

* Υπό αυστηρούς όρους λειτουργούν τα δικαστήρια.

«Αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση που εξελίσσεται συνεχώς. Υπάρχει κόπωση, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Να μην διακινδυνεύσουμε ένα πισογύρισμα» σημείωσε ο κ. Χαρδδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα