Δεν αλλάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

από fimotro

Θέμα ημερών είναι οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη για τη νέα επιτροπή που θα δημιουργηθεί. Και παρά τις διαρροές των τελευταίων ημερών, αυτή δεν θα αντικαταστήσει την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που σήκωσε, σχεδόν δυο χρόνια, το «βάρος» της πανδημίας.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τη σύσταση της νέας συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από έναν μικρό αριθμό επιστημόνων που δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 10 άτομα.

Όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, δεν αλλάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που χειρίζεται θέματα Covid-19, αλλά πρόκειται για νέο συμβουλευτικό όργανο, στο αντικείμενο του οποίου θα βρίσκεται το ΕΣΥ και υγειονομικά θέματα.

Όχι lockdown

Και ενώ η αγωνία για τις αντοχές του ΕΣΥ αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ειδικά στη Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις της Βόρειαςμ Ελλάδας, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι η απαγόρευση της μουσικής είναι το μάξιμουμ των μέτρων που θα ληφθούν και δεν υπάρχει πιθανότητα άλλων μέτρων, τύπου lockdown.

Η κυβέρνηση φαίνεται να καταλήξει πως οι παρελάσεις σε όλη τη χώρα θα γίνουν κανονικά με ισχυρή σύσταση για μάσκες, όπως είπε και ο Μάκης Βορίδης στην ΕΡΤ, ωστόσο λόγο σε αυτό θα έχουν και οι κατά τόπους περιφέρειες.

Όλα αυτά ενώ στο… Μαξίμου φτάνουν τα παράπονα των εμβολιασμένων πολιτών (τα οποία γίνονται στους βουλευτές των περιφερειών τους) για τα μέτρα που λαμβάνονται και τους περιορισμούς που υφίστανται εκεί, μαζί με τους ανεμβολίαστους.

Λαμβάνοντας το… μήνυμα, η κυβέρνηση μιλά καθαρά για πανδημία ανεμβολίαστων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνεντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι εξετάζεται σχέδιο για περισσότερη ελευθερία στους εμβολιασμένους που θα αγγίζει την κανονικότητα!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα