Δεκάδες σοροί ξεβράστηκαν στις όχθες του Γάγγη

από fimotro

Δεν έχουν χρήματα να τους θάψουν και τους ρίχνουν στο ποτάμι

Δεκάδες σοροί θυμάτων της Covid-19, όπως πιστεύεται, εκβράστηκαν στις όχθες του Γάγγη στη βόρεια Ινδία, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται στις τεράστιες αγροτικές εκτάσεις της χώρας γονατίζοντας τις τοπικές δομές υγείας.

Η έξαρση του τρίτου κύματος και το κόστος της αποτέφρωσης ενδέχεται να οδήγησε ορισμένους συγγενείς θυμάτων να έριξαν στον Γάγγη τις σορούς των αγαπημένων τους, δεκάδες εκ των οποίων βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού στο ομόσπονδο κρατίδιο Μπιχάρ της Ινδίας. Οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν με τα νερά του ποταμού από το Ουτάρ Πραντές, καθώς οι οικογένειές τους δεν είχαν χρήματα ώστε να πληρώσουν για την αποτέφρωσή τους, ανέφεραν τοπικές Αρχές.

 

«Εντοπίστηκαν κάπου 35-40 σοροί, πολλές εκ των οποίων πιθανώς να ανήκαν σε θύματα της Covid-19. Κανονικά βλέπουμε δύο με τρεις σορούς ημερησίως σε αυτό το τμήμα του ποταμού, αλλά ο αριθμός τώρα είναι πολύ υψηλός λόγω της φονικής πανδημίας», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Ναβάλ Καντ, τοπικός αξιωματούχος της πόλης Chausa, όπου εντοπίστηκαν οι σοροί.

Ορισμένα ΜΜΕ στην Ινδία ανέφεραν ότι ο αριθμός των σορών που εντοπίστηκαν μπορεί να φθάνει και τις 100. Κάποιες εξ αυτών ήταν μερικώς καμένες και φαίνεται ότι ήταν επί μέρες στα νερά του Γάγγη.

Η πανδημία σαρώνει τις φτωχότερες περιοχές της Ινδίας

Ντόπιοι δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι συγγενείς πιθανώς πέταξαν τις σορούς των θυμάτων στον ποταμό στο Ουτάρ Πραντές και το Μπιχάρ, δύο από τα φτωχότερα κρατίδια της Ινδίας, επειδή δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν για τα ξύλα που χρειάζονται για τις νεκρικές πυρές ή τους εργάτες που χρεώνουν περισσότερο για αποτεφρώσεις θυμάτων της Covid-19.

Προσοχή! Οι εικόνες στο βίντεο, που ακολουθεί, είναι σκληρές!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times of India», οι Αρχές θα υποβάλουν σε νεκροψία τις σορούς, προτού ταφούν με κρατικά έξοδα.

Η Ινδία έχει εξελιχθεί στο χειρότερο hotspot της πανδημίας παγκοσμίως, καταγράφοντας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, γύρω στους 4.000 νεκρούς ημερησίως, με τον συνολικό αριθμό τους από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης να πλησιάζει τις 250.000.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού άρχισαν να αυξάνονται δραματικά στην Ινδία μετά από μαζικές θρησκευτικές συναθροίσεις και πολιτικές συγκεντρώσεις, στις οποίες είχε ανάψει το «πράσινο φως» η κυβέρνηση, ενώ τη χώρα σαρώνει και η «ανησυχητική», όπως τη χαρακτήρισε ο ΠΟΥ, παραλλαγή Β.1.617, που φαίνεται ότι είναι πιο λοιμογόνος.

Ο εντοπισμός των σορών στον Γάγγη αναζωπύρωσε τις αιτιάσεις ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων της Covid-19 στην Ινδία είναι πολύ υψηλότερος -ειδικά τώρα που η πανδημία εξαπλώθηκε εκτός των αστικών κέντρων, σε αγροτικές περιοχές με λιγότερα νοσοκομεία και μηχανισμούς καταγραφής των θυμάτων και των κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα