Δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά F-16

από fimotro

Τον χαβά της συνεχίζει η Άγκυρα. Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση πάνω από το Αιγαίο  καθώς οι Τούρκοι προέβησαν σε δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου με τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, συνολικά 38 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Ειδικότερα, δύο ζεύγη συνολικά τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16, εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα, προχώρησαν σε 38 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, σε 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών, ενώ ακόμα σημειώθηκε μια εικονική αερομαχία με ελληνικό αεροσκάφος επιφυλακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε στις 11:14 υπερπτήσεις πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι στα 20.000 πόδια.

Στη συνέχεια, δεύτερο ζευγάρι τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε στις 11:15 υπερπτήσεις πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι στα 11.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα