ΔΕΗ: Σε ετοιμότητα εν μέσω καύσωνα – Οι συμβουλές στους πολίτες

από fimotro

Σε πλήρη ετοιμότητα εν μέσω του καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες είναι η ΔΕΗ.

«Όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, αυξάνονται σημαντικά οι απαιτήσεις από το σύστημα ηλεκτροδότησης, που αναμένεται να πιεστεί αρκετά στις συνεχόμενες αρκετές ημέρες καύσωνα που έρχονται στην χώρα. Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΗ είναι σε εγρήγορση και το σύστημα θα αντέξει», υποστήριξε ο πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών της εταιρείας, Κώστας Μανιάτης, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Από χθες το πρωί έχουμε βάλει μπροστά και τις λιγνιτικές μονάδες, αυτές που θέλουμε να τερματίσουμε και είναι αυτές που σε κάθε πρόβλημα μας δίνουν την λύση, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».

Συνέστησε στους καταναλωτές, να αποφύγουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στις ώρες αιχμής, δηλαδή, το μεσημέρι και βράδυ, πέρα από την χρήση κλιματιστικών. Πλυντήρια, κουζίνες, καλό είναι να μπαίνουν σε λειτουργία τις άλλες ώρες, να μην λειτουργούν όλα ταυτόχρονα, για να μην ζορίζεται το σύστημα.

«Ό,τι και να συμβεί είμαστε 24 ώρες το 24ωρο, δίπλα στον πολίτη, ώστε και να μείνει χωρίς ρεύμα να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε για να πάρει ξανά ρεύμα, όπως κάναμε και προχθές στην φωτιά», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα