ΔΕΗ: Επανεκλογή Γιώργου Στάσση για τρία χρόνια

από fimotro

Την επανεκλογή του Γιώργου Στάσση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου για τρία χρόνια ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου.Επίσης η εταιρεία αποφάσισε να μην διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2021.

‘Όπως είχε γράψει στις 9 Ιουνίου το powergame, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στη γενική συνέλευση των μετόχων, πρότεινε την επανεκλογή του Γιώργου Στάσση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, καθώς και την είσοδο στο ΔΣ του επικεφαλής του υπερταμείου Γρηγόρη Δημητριάδη και του επικεφαλής της CVC Capital Partners στην Ελλάδα, Αλέξανδρου Φωτακίδη.

Οι δύο κενές θέσεις δημιουργούνται αφενός από τη μείωση των θέσεων των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ, από δύο σε μία και αφετέρου από την αποχώρηση για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους του κ. Μιχαήλ Παναγιωτάκη. Το υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) κατέχει το 34,12 % των μετοχών της ΔΕΗ ενώ η CVC κατέχει αντίστοιχα το 10%.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΗ, «παρόλο που η χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου είναι κερδοφόρα για τη μητρική εταιρεία, το Δ.Σ. πρότεινε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων τη μη καταβολή μερίσματος. Απώτερος σκοπός είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της κεφαλαιακής βάσης της ΔΕΗ ενόψει και της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος για τα επόμενα έτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα