Δεύτερη μέρα με τα νέα μέτρα σε ισχύ

από fimotro

Μπαράζ ελέγχων σε όλη τη χώρα

Η καθημερινότητα πολλών ανεμβολίαστων πολιτών αλλάζει από ‘δω και στο εξής, με την αρχή να γίνεται το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ημέρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα, οδηγώντας σε μια νέα πραγματικότητα την αγορά.

Ήδη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου η κατάσταση στα καταστήματα και την εστίαση ήταν αρκετά διαφορετική, με τους ιδιοκτήτες να πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους ώστε να διαπιστώνουν αν οι πολίτες έχουν μαζί πιστοποιητικά και rapid tests. Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήραν οι επιχειρηματίες μαγαζιών νυχτερινής διασκέδασης που κλήθηκαν να δείξουν την πόρτα της εξόδου σε όποιον δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα.

Τα Ελεγκτικά κλιμάκια της αστυνομίας, της εθνικής αρχής διαφάνειας και της διυπηρεσιακής μονάδας ελέγχου της αγοράς του υπουργείου ανάπτυξης, θα πραγματοποιήσουν μπαράζ ελέγχων όλο το Σαββατοκύριακο, επιβλέποντας την τήρηση των μέτρων, ειδικά σε εμπορικά καταστήματα και χώρους εστίασης.

«Στην επιχείρηση επιβάλλεται πρόστιμο το οποίο το ύψος του κυμαίνεται ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος. Ξεκινάνε τα πρόστιμα από τις 5.000 ευρώ. Ο πολίτης απομακρύνεται από το κατάστημα. Είναι κύρωση μεγάλη για την επιχείρηση», αναφέρει στην κάμερα ελεγκτής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Στους δρόμους κλιμάκια της αστυνομίας

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας και στη Θεσσαλονίκη. Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν ελέγχους και μέσα σε καταστήματα εστίασης, ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test από τους υπαλλήλους αλλά και σε όσου κάθονται έξω σύμφωνα με τα νέα μέτρα.

«Η ελληνική αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται σε κάθε μαγαζί, θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλη την επικράτεια…Συνάδελφοί μου έχουν τη δυνατότητα και να τους καταλάβουν αυτούς που θέλουν να κάνουν μαϊμουδιές με πλαστά πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία, γιατί έχουν και ποινικές κυρώσεις. Έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν αν όντως αυτό είναι αληθινό ή όχι», σημειώνει ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., Στράτος Μαυροειδάκος.

Από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε στην εμπορική αγορά και της Λάρισας ο έλεγχος για να μπουν οι πελάτες μέσα στα καταστήματα. Όπως φαίνεται υπάρχει συμμόρφωση από όλους και το μέτρο τηρείται κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα