Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

από fimotro

Απόψε στην συνέντευξη με τον Ν. Χατζηνικολάου

Το κυβερνητικό σχέδιο για τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να αποκαλύψει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που θα δώσει το βράδυ στον ΑΝΤ 1 και στον Ν. Χατζηνικολάου.

Επίσημες ανακοινώσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει, όμως μία δήλωση του Γιάννη Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να γίνει σήμερα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός θα είναι εκείνος που θα εξηγήσει το σχέδιο της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού, κάτι που παραπέμπει στο ότι η εν λόγω εξειδίκευση θα πραγματοποιηθεί απόψε.

Βάσει των μέχρι τώρα πληροφοριών, το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην  συγκρότηση της τριμελούς επιτροπής συντονισμού της διαβούλευσης, η οποία θα συντονίσει το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, τα επιστημονικά ινστιτούτα, το ΚΕΠΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιπλέον αύξηση περίπου 6%, πέραν του 2% που ήδη χορηγείται από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο – αθροιστικά – η αύξηση για το 2022 θα «κινείται» κοντά στην περιοχή της αύξησης του ΑΕΠ, που προσδιορίζεται γύρω στο 8%. Έτσι μετά το 2%  η τελική αύξηση του κατώτατου μισθού, αναμένεται να ολοκληρωθεί με επιπλέον 6% το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα