Δανειολήπτες προς Παυλόπουλο: Ζητάμε λύση για τα δάνεια σε ελβετικό

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Κοινωνική και δίκαιη λύση για τους δανειολήπτες σε Ελβετικό φράγκο ζητά με υπόμνημα του το οποίο στάλθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τους αρχηγούς των κομμάτων και άλλους θεσμικούς φορείς ζητάει ο Πανελλήνιος Σύλλογος δανειοληπτών Ελβετικού φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ), όπως σημειώνει το dikastiko.gr.

Όχι σε πρακτικές τύπου «Χρηματιστηρίου ‘99»

Με το πολυσέλιδο υπόμνημα ο  Πανελλήνιος Σύλλογος δανειοληπτών Ελβετικού φράγκου  ζητάει από τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους Βουλευτές και από όλους τους θεσμικούς παράγοντες, να αναλάβουν πρωτοβουλίες κοινωνικού διαλόγου, κανονιστικών ρυθμίσεων ή και νομοθετικές πρωτοβουλίες για το μέλλον, για να διασφαλιστεί ότι οι Έλληνες πολίτες, υφιστάμενοι και μέλλοντες, δεν θα πέσουν θύματα αντίστοιχων πρακτικών τύπου «Χρηματιστηρίου ‘99».

Όπως τονίζουν, δεν ζητούν τίποτα παραπάνω από μια κοινωνική και δίκαιη λύση για τους χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες που κινδυνεύουν να γίνουν βορά στα ξένα Funds και τα κερδοσκοπικά χρηματιστηριακά παιχνίδια.

Ανύπαρκτη ζημιά των τραπεζών

Συγκεκριμένα, το πολυσέλιδο υπόμνημα επιχειρεί μια ιστορική, οικονομική, κοινωνική αλλά και νομική καταγραφή του προβλήματος. Όπως επισημαίνει ο ΣΥΝΑΔΕΦ τα στοιχεία που περιλαμβάνει το υπόμνημα αποδεικνύουν ανύπαρκτη την επικαλούμενη ζημιά των τραπεζών σε ενδεχόμενη οριστική επίλυση του ζητήματος για τα δάνεια με ρήτρα ξένου νομίσματος.

Απεναντίας, το μόνο που φαίνεται να διακυβεύεται, σύμφωνα με τους δανειολήπτες, είναι τα προσδοκώμενα τραπεζικά υπερκέρδη, που παράγονται από τη μεταβολή της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Οι δανειολήπτες, όπως τονίστηκε και σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τον Συνήγορο του Καταναλωτή, Λευτέρη Ζαγορίτη, δεν ζητούν από τους εκπροσώπους της Βουλής να αποδώσουν Δικαιοσύνη. Άλλωστε, έχουν ήδη απευθυνθεί θεσμικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη κι αναμένουν την κρίση της. Μάλιστα όπως έχει γράψει το «dikastiko.gr» στις 3 Δεκεμβρίου 2018, έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη δίκη ενώπιον του Αρείου Πάγου για τη υπόθεση της συλλογικής αγωγής κατά της τράπεζας Eurobank η οποία αφορά 35.000 δανειολήπτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα