Δανία: Το «ύποπτο αντικείμενο» που βρέθηκε κοντά στον Nord Stream, ήταν… μια σημαδούρα

από fimotro

Απάντηση στο μυστήριο με το αντικείμενο που εντοπίστηκε προ ημερών κοντά στον αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream 2» στη Βαλτική, έδωσαν την Τετάρτη οι αρμόδιες Αρχές της Δανίας που είχαν αναλάβει τη συγκεκριμένη έρευνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ενέργειας της Δανίας, το αντικείμενο αποδείχτηκε πως ήταν μια υπεράκτια σημαδούρα και «δεν αντιπροσώπευε κίνδυνο για την ασφάλεια». Στην ίδια ενημέρωση, έγινε γνωστό πως οι εργασίες για την ανέλκυση του ύποπτου αντικειμένου ολοκληρώθηκαν χθες.

«Η έρευνα αποκάλυψε ότι το αντικείμενο είναι μια άδεια σημαδούρα, η οποία χρησιμοποιείται για οπτική σήμανση. Το αντικείμενο δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στις εργασίες παραβρέθηκε εκπρόσωπος του φορέα εκμετάλλευσης αγωγών φυσικού αερίου, Nord Stream 2 AG, τόνισε η δανέζικη υπηρεσία.

Στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Πούτιν μετά τον εντοπισμό του αντικειμένου, είχε πει πως ένα πλοίο που είχε ναυλώσει ο ενεργειακός κολοσσός «Gazprom» βρήκε ένα αντικείμενο, το οποίο μοιάζει με κεραία, περίπου 30 χιλιόμετρα από το σημείο όπου σημειώθηκε έκρηξη στον συγκεκριμένο αγωγό φυσικού αερίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι εκρηκτικός μηχανισμός και να προκαλέσει νέα έκρηξη στον ρωσικό αγωγό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα