Δάνειο 54 δισ. δολαρίων από την κεντρική τράπεζα για να σωθεί η Credit Suisse

από fimotro

Μετά τη νέα βουτιά της μετοχής κατά 30%, η ελβετική τράπεζα ενισχύει προληπτικά τη ρευστότητά της μέσω δανεισμού κεφαλαίων

Η Credit Suisse ανακοίνωσε πως θα δανειστεί έως 50 δισ. ελβετικά φράγκα (περίπου 54 δισ. δολάρια) από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας και θα επαναγοράσει χρέος ύψους περίπου 3 δισ. ελβετικών φράγκων, στο πλαίσιο μιας διευκόλυνσης καλυμμένων δανείων και μιας διευκόλυνσης βραχυπρόθεσμης ρευστότητας, με στόχο να ενισχυθεί η ρευστότητά της και να καθησυχαστούν οι επενδυτές.

Χθες η Κεντρική Tράπεζα της Ελβετίας γνωστοποίησε πως είναι πρόθυμη να παράσχει υποστήριξη ρευστότητας στην Credit Suisse, μετά τη «βουτιά» έως και 30% που έκαναν οι μετοχές της τράπεζας, καταγράφοντας ιστορικό χαμηλό για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μετά την γνωστοποίηση του κορυφαίου επενδυτή της ελβετικής τράπεζας, Saudi National Bank, πως δεν θα μπορέσει να δώσει περαιτέρω βοήθεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το μέτρο θα ‘υποστηρίξει τις βασικές δραστηριότητες και τους πελάτες της Credit Suisse καθώς η τράπεζα θα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να δημιουργήσει μια πιο απλή και επικεντρωμένη τράπεζα, που θα είναι χτισμένη γύρω από τις ανάγκες των πελατών».

Επιπλέον, η τράπεζα θα προχωρήσει σε προσφορά σε μετρητά, η οποία σχετίζεται με δέκα τίτλους senior debt σε αμερικανικό δολάριο, με συνολικό τίμημα έως 2,5 δισ. δολάρια, καθώς και σε μια ξεχωριστή προσφορά προς τέσσερις τίτλους senior debt σε ευρώ με συνολικό τίμημα έως 500 εκατ. δολάρια.

Η Credit Suisse αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση πως έλαβε απόφαση «να ενισχύσει προληπτικά τη ρευστότητά της», μέσω του δανεισμού κεφαλαίων από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ulrich Körner να τονίζει πως τα μέτρα «επιδεικνύουν αποφασιστική δράση για την ενίσχυση της Credit Suisse καθώς συνεχίζουμε τη στρατηγική μας μεταμόρφωση».

Πηγή: CΝBC, Financial Times

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα