Χρυσοχοΐδης: Τις επόμενες μέρες συνθήκες που ευνοούν την επέκταση των πυρκαγιών

από fimotro

Νεότερη ενημέρωση για τα δύο μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών στη χώρα, σε Βίλια και Λαυρεωτική έδωσε με έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως έγινε γνωστό και νωρίτερα, αναφορικά με τη φωτιά στα Βίλια, όλες οι προσπάθειες επίγειων και εναερίων μέσων πυρόσβεσης έχουν επικεντρωθεί στο Νοτιοανατολικό κομμάτι της πυρκαγιάς στην περιοχή Γκίνη Μάντρας, και στο Νοτιοδυτικό, στα Βαθυχώρια (Μικρό και Μεγάλο). Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς έχει ανακοπεί η επέκτασή της.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι το τελευταίο φως σήμερα επιχειρούσαν στα μέτωπα της φωτιάς 20 ελικόπτερα, 12 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων του Beriev, αλλά και του Iliushin. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέλαβε την ενημέρωση των πολιτών από χθες, μετά την εισαγωγή του Νίκου Χαρδαλιά στο νοσοκομείο έπειτα από ισχαιμικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής, σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων ήταν άμεση, ενώ αναφορικά με τη συμμετοχή των εναέριων μέσων στις δύο χθεσινές πυρκαγιές, σας γνωρίζουμε ότι στο Λαύριο επιχείρησαν 19 εναέρια μέσα και στα Βίλια 21 εναέρια μέσα.

Γιατί έλειπε το Beriev από την χθεσινή επιχείριση

Ο υπουργός θέλησε να απαντήσει και σε δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο, αναφορικά με τα εναέρια μέσα, εξηγώντας και τους λόγους που απουσίαζε κατά τη χθεσινή επιχείρηση κατάσβεσης, το πυροσβεστικό Beriev.

Όπως είπε, το Beriev λόγω συμπλήρωσης ωρών πτήσης, βρισκόταν σε συντήρηση από τις 13 Αυγούστου, η οποία έγινε πιο ενδελεχής εξαιτίας του δυστυχήματος ίδιου τύπου αεροσκάφους στην Τουρκία.

Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως τις πυροσβεστικές δυνάμεις και στα δύο μέτωπα της φωτιάς σε Βίλια και Λαυρεωτική συντονίζει ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα