Χρυσοχοϊδης σε Τσίπρα: Κακό πράγμα να λες ψέματα

από fimotro

Η ανάρτηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού πρώτα παραθέτει στοιχεία που συγκρίνουν τις ανθρωποκτωνίες επί ΝΔ και επί ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει «ανίερη» την προσπάθεια του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να «σκυλεύσει πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ.Χρυσοχοΐδης, οι ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα το 2015 ανέρχονταν στις 93, ενώ το 2020 στις 73.

Σε ένα χρόνο, όπως φαίνεται στον πίνακα που ανάρτησε ο υπουργός, από το 2018 δηλαδή μέχρι το 2019, οι ανθρωποκτονίες έπεσαν από τις 95 στις 76.

Όσον αφορά στην Αθήνα, ο αριθμός ανθρωποκτονιών έφτασε στα υψηλότερο σημείο το 2018 με 32 ανθρωποκτονίες, ενώ ο χαμηλότερος καταγράφηκε το 2020 με 20 ανθρωποκτονίες.

Σύμφωνα με κ.Χρυσοχοΐδη, η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, για τις ανθρωποκτονίες, έπεσε στην 18η από 15η που ήταν το 2018.

«Για τον κ. Τσίπρα, τα παρακάτω στοιχεία σημαίνουν πως η κυβέρνηση »έχει αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών». Κακό πράγμα να λες ψέματα. Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου», γράφει στην ανάρτησή του ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα