Χρυσοχοΐδης: Ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να επανέλθει η κανονικότητα στην Χαλκιδική

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Χαλκιδική δοκιμάστηκε από έντονο καιρικό φαινόμενο που άφησε πίσω του έξι νεκρούς, δύο παιδιά εξ αυτών και υπάρχει κι ένας αγνοούμενος ψαράς, για τον οποίο το Λιμενικό Σώμα πραγματοποιεί έρευνα. Παρούσες είναι όλες οι υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας και της χώρας.

Θρηνούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους συγγενείς τους και συμπάσχουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ως χώρα. Η παρουσία των υπηρεσιών της χώρας υπήρξε πρωτοφανής, γενναία, με αυταπάρνηση. Υπάρχουν 150 άτομα και 55 οχήματα που ήταν εδώ διατεταγμένα από χθες το πρωί όταν εντοπίστηκε το φαινόμενο και δόθηκε το alert για τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Πάνω από 40 μηχανήματα περιφέρειας και 100 εργαζόμενοι υπήρχαν για να απαντήσουν στις κλήσεις

Η δουλειά είναι πολύ καλή που ελαχιστοποίησαν στον βαθμό του δυνατού τις ζημιές. Δεν υπήρξαν πλημμυρικά αποτελέσματα, υπήρξαν πτώσεις δέντρων που κόστισαν τις ζωές των ανθρώπων. Οι άνθρωποι της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής κόβουν δέντρα που έχουν προκαλέσει προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής.

Θέλω να ζητήσω απ’ όλους να συνεχίσουν την προσπάθειά τους έτσι ώστε οι δρόμοι να είναι πολύ γρήγορα προσβάσιμοι. Ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καθαρίσει με εξαίρεση ενός τμήματος του κεντρικού οδικού δικτύου της Χαλκιδικής, που έπεσε πυλώνας της ΔΕΗ και έχει δημιουργήσει το μεγάλο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης. Ο ΔΕΔΔΗΕ μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι το βράδυ θα έχει ολοκληρώσει το δικό του κομμάτι.

Υφίσταται το πρόβλημα με τον ΑΔΜΗΕ, την υψηλή τάση, το οποίο είναι αναγκαίο για να δουλέψει και το δευτερεύον δίκτυο. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα γιατί φιλοξενούνται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και χιλιάδες επιχειρήσεις. Είναι ζήτημα οικονομικής επιβίωσης της περιοχής. Επίσης τις επόμενες ημέρες, θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές με βάση τους ισχύοντες νόμους. Γίνεται ήδη απογραφή και καταγραφή των ζημιών» δήλωσε από το κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Κλείνοντας απένειμε τα εύσημα σε όσους εργάστηκαν όλη μέρα χθες, τη νύχτα ακόμα και τώρα που η Χαλκιδική μαζεύει τα κομμάτια της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα