Χρηματιστήριο: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σε υψηλό 7 ετών

από fimotro

Οι 950 μονάδες αποτελούν πλέον παρελθόν, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014. Με το ενδιαφέρον να μεταστρέφεται και από τις τράπεζες να διαχέεται στα υπόλοιπα blue chips, η αγορά βρίσκεται σε σύγχυση ως προς το αν οι αγορές που βγαίνουν, συνδέονται με την επικείμενη αξιολόγηση της Fitch ή για το αν πρόκειται για ετεροχρονισμένη είσοδο ξένων επενδυτών. Και μάλιστα με τον τζίρο να επιμένει με κεφάλαια άνω των 110 εκατ. ευρώ για τρίτη συνεχόμενη μέρα

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 950,38 και με κέρδη 1,69%, ενώ οι συναλλαγές ήταν και σήμερα ισχυρές, αφού έφτασαν τα 128,4 εκατ. ευρώ, παρά τα 12 εκατ. ευρώ σε πακέτα, κυρίως σε ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Autohellas.

Στο πλαίσιο αυτό, η μετοχή του Jumbo, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αύξηση των πωλήσεων και στην προοπτική διανομή μερίσματος 0,385 ευρώ, έσπασαν την τεχνική αντίσταση των 13,60 ευρώ και σκαρφαλώνουν στα 14,32 ευρώ με 471 χιλιάδες κομμάτια όγκο.

Νέα υψηλά για την Quest, ενώ μπροστά φαίνεται να παίρνει και ο Μυτιληναίος, με την μετοχή να ενισχύεται στα 15,70 ευρώ και 432 χιλιάδες κομμάτια όγκο. Κέρδη σχεδόν 3,4% για τα ΕΛΠΕ, στα 6,68 ευρώ μετά την ενθαρρυντική έκθεση της Eurobank Equities, που βλέπει το χαρτί πάνω από τα 8 ευρώ. Επίσης, μπροστά παίρνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που πλησιάζει τα 10 ευρώ, με τη μετοχή στα 9,97 ευρώ και 255 χιλιάδες κομμάτια. Στα 3,95 ευρώ βρέθηκε και η ΕΧΑΕ μετά την απόκτηση του 5% από την Amber και τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πλησιάζει η ώρα για την αλλαγή του CEO.

Ως προς τις τράπεζες, ακόμα και το profit taking στην Eurobank ήταν ενδοσυνεδριακόμε τη μετοχή να αντιδρά στο 1,01 ευρώ διατηρώντας τα υψηλά τριών ετών. Η προσοχή στράφηκε και σήμερα στην Άλφα που σκαρφάλωσε σε νέα υψηλά 7μήνου, στα 1,23 ευρώ με 16,8 εκατ. τεμάχια. Στα υψηλά τριών ετών κινήθηκε η ΕΤΕ, στα 3,19, ενώ η Πειραιώς πάτησε το 1,40 ευρώ.

Ο ΟΤΕ κινείται σε υψηλά 13 ετών, στα 16,94 ευρώ και όγκο 821 χιλιάδων τεμαχίων (αν και πάλι διέσπασε ανεπιτυχώς τα 17 ευρώ), ενώ πράξεις πάνω από τα 13,13 ευρώ για τον ΟΠΑΠ, επίπεδατα οποία διέσπασε για να βρεθεί πιο ψηλά στα 13,28. Ο Φουρλής ενισχύεται σε νέα υψηλά στα 4,34 ευρώ (4,64 υψηλά 52 εβδομάδων), ενώ διόλου ευκαταφρόνητη είναι η απόδοση με πάνω από 7% στον Δρομέα, την Centric, την CPI, την Κλουκίνας Λάππας και την ΕΚΤΕΡ που ενισχύεται πάνω από 5%.

Οι αγοραστές στρέφονται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, με την HSBC να δηλώνει σε σημερινή της έκθεση για τον κλάδο, κυρίως λόγω των προοπτικών απομείωσης των κόκκινων δανείων σε ποσοστά κάτω του 10%, ενώ θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι αγορά που φέτος θα έχει μονοψήφιο p/e και ισχυρή κερδοφορία για τις εισηγμένες της. Στα καλά νέα της ημέρας είναι η υποχώρηση των κρουσμάτων από τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού. Αν δεν είναι προσωρινή η εξέλιξη αυτή και στη συνέχεια δούμε πάλι έκρηξη κρουσμάτων, οι ειδικοί σημειώνουν ότι μπορεί να αρχίσει νωρίτερα το γύρισμα της καμπύλης. Δηλαδή, πριν από το τέλος του μήνα. Μέσα στην ημέρα, στο μεταξύ, θα πρέπει να αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ την Πέμπτη ανακοινώνονται στην Ελλάδα με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα