Χρηματιστήριο: Έδειξε αντοχές με τράπεζες, MIG και Aegean

από Philippos

Τι κι αν έξω επικρατούν συνθήκες παγετού, στο Χρηματιστήριο Αθηνών επικρατούσε καύσωνας! Με τις ευρωπαϊκές αγορές να υποχωρούν πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα (Παρίσι) και η Wall να ανοίγει με απώλειες, ο Γενικός Δείκτης στη Λεωφόρο Αθηνών έδειξε ισχυρά σημάδια αντοχής, διαφυλάττοντας την περιοχή άνω των 1.030 μονάδων.

Ταυτόχρονα επανήλθε από τα χαμηλά ημέρας, τις 1027 μονάδες, ενώ οι συναλλαγές πλησίασαν τα 93,5 εκατ. ευρώ, ιδιαίτερα σημαντικές αν σκεφθεί κανείς ότι στα ξένα χρηματιστήρια οι πωλητές είχαν τον πρώτο λόγο. Οι αγορές μετοχών συνεχίστηκαν και στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον ΓΔ να κλείνει με μικρή, ανεπαίσθητη πτώση 0,03%, στις 1033,02 μονάδες.

Μέχρι και 4% κέρδη έφτασε να γράφει ενδοσυνεδριακά η μετοχή της Aegean, αλλάζοντας χέρια περισσότερα από 143 χιλιάδες τεμάχια και πληροφορίες για πρόωρη αποπληρωμή του Δημοσίου μετά την βοήθεια που παρείχε κατά την πανδημία. Με ισχυρά κέρδη συνέχισαν και σήμερα, η Πειραιώς, η Eurobank και η Εθνική, με τον Μυτιληναίο να «περιορίζει» την αρχική πτώση στα 23,42 ευρώ και την Ελλάκτωρ να συνεχίζει με φόρα και σήμερα, στα 2,22 ευρώ.

Την ίδια ώρα στο εξωτερικό, οι επενδυτές ανησυχούν μετά τα καλύτερα τωνων αναμενόμενων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ότι η Fed θα συνεχίσει και πέραν του Μαρτίου τις αυξήσεις στα επιτόκια για να τιθασευτεί ο πληθωρισμός.

Από εκεί και πέρα, κέρδη 1,03% σημειώθηκαν για τον τραπεζικό κλάδο που έγραψε τις 802 μονάδες, με την ΕΤΕ στο +1,35%, στα 4,43 ευρώ, την Eurobank στο +1,17%, στο 1,335 ευρώ, την Πειραιώς να κλείνει με κέρδη 2,95%, στο 1,956 ευρώ, κοιτάζοντας πλέον τα 2 ευρώ και την Alpha να κάθεται στα κέρδη 25% από την αρχή της χρονιάς, κλείνοντας με απώλειες 0,40%, στο 1,25 με 5,4 εκατ. τεμάχια. Στην Πειραιώς έγινε ο μεγαλύτερος τζίρος με σχεδόν 14 εκατ. ευρώ. Άλλαξαν χέρια δε, πάνω από 7,2 εκατ. τεμάχια.

Στην Aegean που έφτασε να κάνει συναλλαγές πάνω και από τα 7 ευρώ, η μετοχή έκλεισε πιο κάτω, στα 6,97 ευρώ. Πάνω από 236 χιλιάδες κομμάτια άλλαξαν χέρια στην Ελλάκτωρ. Οριακές οι απώλειες για τον Μυτιληναίο με 350 χιλιάδες κομμάτια και δεύτερος στη λίστα των μετοχών με τον μεγαλύτερο τζίρο με περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ. Αίσθηση προκάλεσε το +30% της MIG με τα κέρδη από την αρχή της χρονιάς να ξεπερνούν το 80%, με την αποτίμηση της εταιρείας να έχει ξεπεράσει ακόμα και τα… 92 εκατ. ευρώ. Άλλαξαν χέρια περισσότερα από 37,36 εκατ. τεμάχια, σχεδόν το 4% του μετοχικού κεφαλαίου σε μία μόνο συνεδρίαση! Eπιστροφή στις ανοδικές συνεδριάσεις για Attica και ΑΝΕΚ. Στο +9,37% και στα 2,16 ευρώ με υψηλό όγκο η Attica.

Στο +7,30% η ΑΝΕΚ με όγκο 602 χιλ. τεμάχια και μεγάλο όγκο προς πώληση στο τέλος. Στα 1,99 ευρώ και στο +3,43% η Ιντρακόμ με όγκο 412 χιλ. τεμάχια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα