Χρειάζεται και αντιπολίτευση η χώρα!

από fimotro

Τα στοιχεία όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων, όπως η χθεσινή της Μ.R.B, δείχνουν ότι στη συνείδηση του κόσμου έχει καταγραφεί πως στη χώρα δεν υπάρχει αντιπολίτευση, πως είναι εξαφανισμένη, κρυμμένη.

Γράφει ο Γιάννης Τασσιόπουλος

(xrimaonline.gr)

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τους αναλυτές των δημοσκοπήσεων σήμερα, είναι ότι η αντιπολίτευση και ειδικότερα η αξιωματική μοιάζει απαξιωμένη στα μάτια των πολιτών. Δείχνει να κάθεται αμίλητη στην άκρη της εξέδρας και να παρακολουθεί την κυβέρνηση να παίζει μόνη της μπάλα στο γήπεδο. Και όταν καμιά φορά προσπαθεί να σηκωθεί να φωνάξει, δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της, δεν της βγαίνει η φωνή.

Η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αποκαρδιωτική για τρείς κυρίως λόγους:

Πρώτον: Βρίσκεται στο σημερινό σημείο εξαιτίας της πρόσφατης κυβερνητικής της θητείας. Μιας θητείας που πληρώνει και θα πληρώνει για πολύ καιρό ακριβά.

Δεύτερον: Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εφάρμοσαν από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν την εξουσία, ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο σε κρίσιμους τομείς, όπως το μεταναστευτικό. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, της έδωσε τη δυνατότητα να χτίσει μια πολύ θετική εικόνα. Να αποκτήσει την εικόνα μιας κυβέρνησης που ξέρει τι κάνει, που μπορεί να διαχειρίζεται με επιτυχία τις κρίσεις. Η εικόνα αυτή είναι η ασπίδα της, η πανοπλία της που την προστατεύει, που δεν αφήνει περιθώρια στην αντιπολίτευση να εμφανιστεί με αξιώσεις στη μάχη εναντίον της. Να την πλήξει, να δώσει το μήνυμα μιας δύναμης, που μπορεί να γκρεμίσει την κυβέρνηση από την εξουσία.

Τρίτον: Η αντιπολίτευση δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Δείχνει να είναι ζαλισμένη από την τελευταία εκλογική ήττα. Όσο μιλά γενικόλογα χωρίς να προτείνει συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες λύσεις, θα τη βουλιάζει όλο και μεγαλύτερο κύμα απογοήτευσης.

Η σημερινή εικόνα και λειτουργία της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα. Η στάση της δημιουργεί ανισορροπία στο σύστημα. Δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη χώρα δεν κάνει καλό ούτε στην κυβέρνηση που θέλει τον έλεγχο, που πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση.

To δημοκρατικό πολίτευμα λειτουργεί αποτελεσματικά, μόνο όταν υπάρχει ικανή κυβέρνηση αλλά και δυνατή αντιπολίτευση. Αν δεν υπάρξει μια δυνατή αντιπολίτευση, οι παρενέργειες θα είναι πολλές. Γι’ αυτό η αντιπολίτευση πρέπει να σταθεί στα πόδια της, οφείλει να ασκήσει τον ρόλο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα