Χρ. Μεγάλου: Προτεραιότητα η ισότιμη πρόσβαση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις

από fimotro

Ενεργό συμμετοχή στις διεργασίες που πραγματοποιούνται διεθνώς, με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, για την προώθηση των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών έχει η Τράπεζα Πειραιώς. Οι Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών δημιουργήθηκαν το 2010 από θεσμικούς φορείς των Ηνωμένων Εθνών, και συγκεκριμένα από το UN Global Compact και το UN Women, για να προάγουν την Ισότητα των Φύλων και την Ενδυνάμωση των Γυναικών παγκοσμίως, θυμίζει η σχετική ανακοίνωση.

Η Πειραιώς είναι η μοναδική Τράπεζα στην Ελλάδα που υπέγραψε τις Αρχές και έχει αναλάβει τη δέσμευσηγια τη διαμόρφωση του κατάλληλου πλαισίου και την ανάπτυξη στοχευμένων δράσεων που θα ενισχύσουν και θα προωθήσουν την ισότητα των φύλων. Με τις πρωτοβουλίες αυτές συμβάλλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στην Ελλάδα που θα προάγει την ενδυνάμωση των γυναικών στο χώρο εργασίας, την αγορά και την κοινωνία.

Σε πρόσφατη διαδικτυακή εκδήλωση του UN Global Compact και του UN Women κλήθηκαν επιχειρήσεις που έχουν υπογράψει και εφαρμόζουν τις Αρχές να μοιραστούν την εμπειρία τους, προκειμένου να γίνει περισσότερο γνωστή η πρωτοβουλία, καλώντας και άλλες εταιρείες να γίνουν μέλη αυτής της κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, η Νάνσυ Ζαχαριάδου, Senior Manager στη Μονάδα Group Cultural & Social Initiatives της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρθηκε στη δέσμευση της Τράπεζας να συμβάλει στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου αποτελεί η ενδυνάμωση των γυναικών. Η υπογραφή των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών αποτελεί τον επιταχυντή των πρωτοβουλιών που λαμβάνει η Τράπεζα για τη διαμόρφωση συνθηκών ισότητας και ασφάλειας ώστε οι γυναίκες να ζουν και να εργάζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό, τόνισε η κυρία Ζαχαριάδου.

Σε αυτή την εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης η εμπειρία της RELX, εταιρείας πληροφοριών και ανάλυσης με περισσότερους από 33 χιλιάδες εργαζομένους σε 40 χώρες, η οποία επίσης έχει υπογράψει και εφαρμόζει τις Αρχές.

Όπως επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου αναφερόμενος στην υπογραφή των Αρχών, «η ισότιμη πρόσβαση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις, πηγές χρηματοδότησης και επιχειρηματικές ευκαιρίες, αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και ήδη εργαζόμαστε με συνέπεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Η περίοδος μετασχηματισμού της Τράπεζας που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί μια μοναδική συγκυρία ώστε να προάγουμε και να ενισχύσουμε την Ισότητα των Φύλων μέσα από παρεμβάσεις με αξία και θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα