Χουλιάρας για έκρηξη στη Βηρυτό: «Ήταν 30 φορές πιο ισχυρή από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων»

από fimotro

Τη δική του ανάλυση για το μέγεθος των εκρήξεων και κυρίως της δεύτερης, στη Βηρυτό, έδωσε ο γνωστός σεισμολόγος.

Ισχυρότερη κατά 30 φορές από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων, ήταν η δεύτερη έκρηξη στη Βηρυτό, σύμφωνα με τον Γεράσιμο Χουλιάρα.

Ο γνωστός σεισμολόγος, εξετάζοντας τα τελευταία δεδομένα από τις μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού, τόνισε ότι η έκρηξη ήταν μεγέθους 3,4 Ρίχτερ και οι καταγραφές ήταν στο «κόκκινο».

«Το μέγεθος της δεύτερης έκρηξης στον Λίβανο μετρήθηκε τελικά σε 3,4 Ρίχτερ από το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο και ήταν πάνω από 30 φορές πιο ισχυρή από την κατάρρευση του δεύτερου από τους Δίδυμους πύργους στην Νέα Υόρκη το 2001 που είχε μέγεθος 2,3 Ρίχτερ», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του, αναρτώντας την παρακάτω φωτογραφία και γράφοντας:

«Για την σύγκριση οι καταγραφές από τον Λίβανο (κόκκινες) και την Νέα Υόρκη (μαύρες)».

Δεν αποκλείει το σενάριο ρουκέτας ή βόμβας ο πρόεδρος του Λιβάνου
Ο πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε ότι η έρευνα εξετάζει αν αυτή προκλήθηκε από αμέλεια, από ατύχημα ή από πιθανή εξωτερική παρέμβαση, όπως ανέφερε σήμερα το γραφείο του επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Η αιτία δεν έχει ακόμη διακριβωθεί. Υπάρχει η πιθανότητα εξωτερικής ανάμειξης μέσω μιας ρουκέτας, μιας βόμβας ή άλλης ενέργειας», δήλωσε ο πρόεδρος Μισέλ Αούν σε σχόλιά του που φιλοξένησαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε το γραφείο του.

Ο ίδιος είπε ότι η έρευνα σχετικά με την έκρηξη της Τρίτης σε μια αποθήκη όπου φυλασσόταν ένα πολύ εκρηκτικό υλικό διεξάγεται σε τρία επίπεδα. «Καταρχάς, πώς εισήχθη και αποθηκεύτηκε το εκρηκτικό υλικό… δεύτερον, αν η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα αμέλειας ή ατύχημα… και τρίτον η πιθανότητα να υπήρξε εξωτερική ανάμειξη»”.

«Ζήτησα από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να μας δώσει τις αεροφωτογραφίες για να διαπιστώσουμε αν υπήρξε αεροσκάφος ή πύραυλοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Λιβάνου σημειώνοντας ότι, αν το Παρίσι δεν τις προμηθευτεί, τότε η Βηρυτός θα ζητήσει από άλλες χώρες να το πράξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα