Χωρίς να προσκομίσει ούτε ένα στοιχείο πήγε ο Τσίπρας στη Βουλή

από fimotro

Τον εξέθεσε ο Τζανακόπουλος σε μια αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό από την οποία βγήκε πάλι χαμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια από τις μεγαλύτερες κοινοβουλευτικές του ήττες οδηγήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Εμφανίστηκε απροετοίμαστος στη βουλή, δεν παρουσίασε σοβαρά στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί η ιστορία των υποκλοπών, δεν έπεισε με τα επιχειρήματά του και τον κέρδισε κατά κράτος ο πρωθυπουργός. Δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα καθόταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος στον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι συμπαθής, στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους όμως αποτελεί κόκκινο πανί. Ο Τζανακόπουλος πέραν του εκνευρισμού που έδειξε, ήταν το πρόσωπο που έδινε στον Αλέξη Τσίπρα τις βασικές σημειώσεις της ομιλίας του. Καταστροφική η ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα φανεί σύντομα στις εκλογές.

Όσον αφορά την ουσία της συζήτησης, στο κόκκινο η αντιπαράθεση στη Βουλή με τον πρωθυπουργό να εξαπολύει βέλη κατά της αντιπολίτευσης και κατά του Αλέξη Τσίπρα που επιχείρησε να μετατρέψει σε σόου τη συζήτηση απαιτώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει σε ερώτημα που έθεσε.

Παίρνοντας τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αφού στη δευτερολογία του είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, στην τριτολογία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση χαρακτηρίζοντας ψεύτη τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφορμή η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Predator λειτουργούσε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να δώσει έστω ένα στοιχείο από αυτά που υποστηρίζει

Ντροπή να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα υπουργούς και στελέχη

“Ντροπή σας να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα υπουργό της κυβέρνησης και ειδικά τον κύριο Χατζηδάκη – Να μάθω τι; Πότε θα αυξήσει τις συντάξεις” είπε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει αν επι ημερών του υπήρξαν παρακολουθήσεις σε δημοσιογράφους πολιτικούς ή ανώτατους δικαστές

Επανέλαβε ότι δεν είχε ενημέρωση για τις νόμιμες επισυνδέσεις αλλά μόνο για περιπτώσεις που αφορούσαν θέματα εθνικής ασφάλειας και μόνο αν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

Η εμμονή σας να παρουσιάζετε την παράταξη μας διχασμένη πέφτει στο κενό κ. Τσίπρα

«Γίνατε και Σαμαρικός και Καραμανλικός κ. Τσίπρα, είναι ένα επίτευγμα. Να σας πω όμως ότι η εμμονή σας να παρουσιάζετε την παράταξη μας διχασμένη πέφτει στο κενό» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την δευτερολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης: «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών» και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είπε: «Κάντε επιτέλους πρόταση δυσπιστίας για να διαπιστώσετε πόσο ομοιογενής είναι η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Έχει παρέλθει το εξάμηνο, από την τελευταία πρόταση δυσπιστίας, που κάνατε για έναν χιονιά».

Είναι σωστή επιλογή να υπάγεται η λειτουργία της ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού

«Θεωρώ ότι είναι σωστή επιλογή να υπάγεται η λειτουργία της ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί πρέπει να στρέφει τις δυνάμεις της εκτός Ελλάδος, σε κινδύνους που υπάρχουν εκτός της χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την δευτερολογία του. «Δεν θεωρούμε πως η ΕΥΠ πρέπει να μετατραπεί σε μη κυβερνητική οργάνωση, είμαστε μία χώρα, που αντιμετωπίζει σοβαρούς εξωτερικούς κινδύνους και θεωρούμε πως η ισορροπία που έχουμε επιτύχει ανάμεσα στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αποτελεσματικής λειτουργίας της ΕΥΠ».

Είμαι 19 χρόνια στην πολιτική, δεν έχω κάνει καμία μήνυση ούτε αγωγή σε κανένα δημοσιογράφο

«Εγώ είμαι 19 χρόνια στην πολιτική, δεν έχω κάνει καμία μήνυση ούτε αγωγή σε κανένα δημοσιογράφο, έχω ακούσει πολλά, μήνυση από μένα σε δημοσιογράφο δεν θα δείτε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «απαντώντας» στην πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα που τον προέτρεψε να κάνει κάτι τέτοιο. «Εδώ συνέβη το αντίθετο. μου έκανε αγωγή ο κ. Βαξεβάνης, γιατί είπα την αλήθεια ότι το 2016 στήθηκε ένα δίκτυο καναλιών στην Ελλάδα και για αυτό κατευθύνθηκαν 10 εκατομμύρια ευρώ, κάντε μου και εσείς αγωγή γιατί όλοι ήσασταν παρόντες σε αυτήν την εκδήλωση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Κάποιοι στην άλλη άκρη του Αιγαίου θα χαίρονται πολύ όταν υπάρχον δημοσιεύματα, που υπονοούν ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

«Με τον κ. Χατζηδάκη γνωρίζομαι 30 χρόνια είναι αντιπρόεδρος του κόμματος μας, προφανώς και όχι» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας εκ νέου στην πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα. «Είναι δυνατόν να το υπονοείτε κάτι τέτοιο, δεν ντρέπεσαι λίγο; Υπονοείτε ότι παρακολουθούσα τον κ. Φλώρο, δεν ντρέπεσαι λίγο; Τι να μάθω; Πότε θα αυξηθούν οι συντάξεις; Πότε θα δοθούν τα επιδόματα; είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Κάποιοι στην άλλη άκρη του Αιγαίου θα χαίρονται πολύ όταν υπάρχον δημοσιεύματα, που υπονοούν ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Κύριε Τσίπρα επί ημερών σας είχαν γίνει νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ σε δημοσιογράφους και πολιτικούς;

«Σας ξαναρωτώ λοιπόν κ. Τσίπρα, ο κ. Πιτσιόρλας παρακολουθείτο ή όχι, το γνωρίζατε;» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ήταν βουλευτής λοιπόν; Άρα το γνωρίζατε; Τι μας λέει ο κ. Τσίπρας; Μας λέει ότι γνώριζε αλλά δεν ήταν βουλευτής. Κύριε. Τσίπρα επί ημερών σας είχαν γίνει νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ σε δημοσιογράφους, πολιτικούς; Περιμένω τη δική σας απάντηση» συμπλήρωσε ρωτώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός.

Ποιους εξυπηρετήσατε κ. Τσίπρα με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα πριν από τις εκλογές του 2019;

«Ποιους εξυπηρετήσατε κ. Τσίπρα με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα πριν από τις εκλογές του 2019;» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Να είστε πολύ προσεκτικός κ. Τσίπρα όταν χρησιμοποιείτε τον όρο εκτροπή. Διορίσατε πρόεδρο του Αρείου Πάγου στις 3 τα ξημερώματα και κάνατε δημοψήφισμα εντός 5μερου. Και είστε αρχηγός ενός κόμματος, που δύο πρώην υπουργοί σας βρίσκονται στο Ειδικό Δικαστήριο, να είστε πιο προσεκτικός λοιπόν».

Δεν μπορείτε να επαναλάβετε αυτά που κάνατε – γιατί εσείς τα οργανώσατε – τον Δεκέμβριο του 2008

«Ορισμός της πολιτικής αθλιότητας είναι αυτό που είπατε στην Κοζάνη κ. Τσίπρα», είπε ο πρωθυπουργός. «Έχουμε ένα τραγικό περιστατικό που διερευνά η Δικαιοσύνη, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να στοχοποιείται η Αστυνομία. Συστήνω σε όλους υπομονή και να ξέρετε πως δεν μπορείτε να επαναλάβετε αυτά που κάνατε – γιατί εσείς τα οργανώσατε – τον Δεκέμβριο του 2008» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας την δευτερολογία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα