Χωμενίδης: Ο Τσίπρας φλόμωσε τον κόσμο στο παραμύθι

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Με τα… καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Marie Claire, ο Χρήστος Χωμενίδης. Συγκεκριμένα, ερωτώμενος για το πόσο θολά είναι σήμερα τα σύνορα Αριστεράς – Δεξιάς, ο Χρήστος Χωμενίδης απάντησε:

«Τα κόμματα έχουν γίνει ιδεολογικώς πολυσυλλεκτικά. Εγώ ωστόσο θα μπορούσα να σού περιγράψω την πολιτική μου θέση με τρεις αρχές από την παλιά καλή σοσιαλδημοκρατία. Κάθε παιδί από τη μέρα που γεννιέται στην Ελλάδα πρέπει να είναι Έλληνας πολίτης με ανάλογες με τους συμπολίτες του προοπτικές. Να έχει απολύτως εξασφαλισμένο ένα καλό επίπεδο μόρφωσης. Να υπάρχει αξιοπρεπής περίθαλψη για όλους -ασχέτως ασφαλιστικής ενημερότητας- και μέριμνα για τους ηλικιωμένους, όπως και να τα κατάφεραν στη ζωή τους. Ελάχιστο επίσης εγγυημένο εισόδημα, αν και αυτό είναι μια ιδέα φιλελεύθερη…

Θα σου πω τη συνέβη στην Ελλάδα από το 2010. Το γατόνι που ονομάζεται Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος της αγανάκτησης των πολιτών λόγω της χρεοκοπίας του κράτους και των μνημονίων. Το 2012, πήρε μια κρίσιμη απόφαση. Μετέτρεψε την Αριστερά που κάποτε ήταν ανανεωτική και έπειτα ριζοσπαστική σε λαϊκίστικη. Και είπε κάτι που δεν είχε πει ποτέ κανείς αριστερός ηγέτης: «διεκδικώ την εξουσία! Δεν διεκδικώ συμμετοχή στην εξουσία ή αντιπολίτευση στην εξουσία από θέση ισχύος… Διεκδικώ την εξουσία. Θέλω να γίνω πρωθυπουργός». Τόλμησε να το αρθρώσει και το πέτυχε.

Με τη διαφορά ότι η σκευή του, η προίκα του, περιοριζόταν στην τακτική και όχι στη στρατηγική. Και το παιδί αυτό, το οποίο ήταν εξαιρετικά προικισμένο επικοινωνιακά, δεν είχε δυστυχώς κανένα βάθος, κανένα όραμα ή συγκροτημένο σχέδιο για τη χώρα. Δεν ήξερε και πολλά για τους ανθρώπους της. Φοβάμαι ότι εγώ έχω μιλήσει επί της ουσίας με περισσότερους φτωχούς απ’ότι ο Αλέξης Τσίπρας. Νοιαζόταν πάνω από όλα για τις ψήφους. Γιά αυτό και φλόμωσε τον κόσμο στο παραμύθι, τον ανέβασε πάρα πολύ ψηλά δίχως ίσως να ξέρει, δίχως να ξέρουν, πόσο χαμηλά θα τους έριχνε.

Η δική μου αριστερά είναι η Αριστερά του Μπερλίνγκουερ και του Πάλμε. Όπου κι αν πάει η αριστερά, θα πάω κι εγώ μαζί της. Κι αν κρίνω ότι οι βασικές μου αρχές εκφράζονται στις μέρες μας πιο τίμια, πιο αποτελεσματικά από την «Νέα Δημοκρατία» του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα στηρίξω τη «Νέα Δημοκρατία» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το είχε κάνει άλλωστε και ο πατέρας μου, ο γιός του ιδρυτή του ΕΑΜ και ανηψιός του Δημήτρη Γληνού, ο οποίος ψήφισε το 1974 και το 1977 Κωνσταντίνο Καραμανλή. Δεν έχουμε ούτε αγκυλώσεις ούτε εξαρτήσεις. Στη θυγατέρα μου πάντως έκανα αυτό το «help me vote» τεστ στην κόρη μου και το παιδί βγήκε ΠΑΣΟΚ. Χάρηκα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα