Χιλιάδες Βρετανοί ετοιμάζονται για Ελλάδα

από fimotro

Με διαβατήριο εμβολιασμών έρχονται για τις διακοπές τους

Οι Βρετανοί ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και οι αρμόδιοι υπουργοί βιάζονται για να ετοιμαστούν τα διαβατήρια Covid προκειμένου να είναι εγκαίρως έτοιμα για να ξεκινήσουν τα ταξίδια στις 17 Μαΐου στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.

Η χώρα μας είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία θα ανοίξουν τα σύνορά τους τον Ιούνιο, όπως σημειώνεται.

Η απαγόρευση που έχει επιβληθεί από την ΕΕ δεν αναμένεται να ισχύσει για τη Βρετανία λόγω του προγράμματος εμβολιασμού του, καθώς περισσότεροι από 33 εκατομμύρια έχουν κάνει μία δόση και 10 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί ήδη πλήρως, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Στα σχέδια της ΕΕ είναι να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να ταξιδέψουν ελεύθερα και να αποφύγουν τεστ και καραντίνα, κάτι που δημιουργεί ελπίδες σε εκατομμύρια για ένα ταξίδι στο εξωτερικό για διακοπές μετά από περισσότερο από έναν χρόνο. Αξιωματούχοι της ΕΕ είχαν αυτή την εβδομάδα την πρώτη τους συνάντηση για να συζητήσουν τα σχέδια αυτά αλλά φέρεται να έχουν αποφασίσει ήδη ότι τα ποσοστά εμβολιασμών θα αποτελέσουν το κλειδί για να αποφασιστεί ποιοι θα μπορούν να ταξιδέψουν.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Βρετανοί θα είναι «σίγουρα» ανάμεσα στους πρώτους στους οποίους θα επιτραπεί να ταξιδέψουν μέσω των διαβατήριων εμβολιασμού.

Πηγές από τη βρετανική βιομηχανία του τουρισμού που επικαλείται η Daily Mail λένε ότι τα διαβατήρια Covid αναμένονται τον επόμενο μήνα, τα οποία θα είναι είτε ηλεκτρονικά είτε σε έντυπη μορφή.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει ήδη χαλαρώσει τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες από 30 χώρες εφόσον έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ή έχουν βγει αρνητικοί σε τεστ από τις 15 Μαΐου, δύο ημέρες προτού οι Βρετανοί μπορέσουν να ταξιδέψουν και πάλι. Περισσότερες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ισπανία, Κροατία, Τουρκία, Πορτογαλία και Κύπρος, έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητούν βεβαίωση εμβολιασμού κατά την άφιξη.

Μια πηγή από την κυβέρνηση ανέφερε ότι τα διαβατήρια Covid θα είναι έτοιμα τον επόμενο μήνα για να βοηθήσουν ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες και οι οποίες απατούν απόδειξη του εμβολιασμού. «Έχουμε χώρες που λένε ότι θα μας καλωσορίσουν, αλλά εξαρτάται από το ποιες θα είναι οι προφυλάξεις κατά την επιστροφή. Έχει να κάνει με το τι θα αντιμετωπίσει όταν επιστρέψεις στη Βρετανία. Μπορείς να απομονωθείς για 10 μέρες;».

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι οι ταξιδιώτες δεν θα γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα ανήκει ποια χώρα μέχρι περίπου μία εβδομάδα πριν από τη 17η Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα