Χιλιάδες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ μεταπηδούν στο κόμμα του Βαρουφάκη

από fimotro

Το ΜΕΡΑ 25 θα αγγίξει το 5% στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση – Η θολή τακτική Τσίπρα απελευθέρωσε από τον ΣΥΡΙΖΑ τους αντισυστημικούς ψηφοφόρους

Το αντισυστημικό κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει αγγίξει ο Γιάνης Βαρουφάκης, οποίος βλέπει με ικανοποίηση να εξασφαλίζει διψήφια ποσοστά στις νεαρές ηλικίες και να πλαγιοκοπεί το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα παίρνοντας πολιτική εκδίκηση μετά από πολλά χρόνια από την απομάκρυνσή του από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε αντίθεση με το άλλο μικρό κόμμα της Βουλής, την Ελληνική Λύση η οποία σπαράσσεται από αποκαλύψεις και εμφυλίους πολέμους, το κόμμα του Βαρουφάκη εμφανίζεται σε ανοδική πορεία ικανοποιώντας ένα σημαντικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ που λειτουργεί με αντισυστημικά κριτήρια, είναι κατά της πολιτικής των τραπεζών και θέλει να “τιμωρήσει “την κανονικότητα στην οποία έχει μπει η Ελληνική οικονομία σε δημοσιονομικό επίπεδο, αλλά δεν έχει φανεί στις τσέπες των εργαζομένων. Ήδη στις τελευταίες μετρήσεις εμφανίζεται κοντά ή και πάνω από το 5%.

Το νέο φαινόμενο Βαρουφάκη και η άνοδος του κόμματός του αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις, ακόμα και σε αυτές που έχει παραγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις οποίες έχει δει προσωπικά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Έτσι φαίνεται ότι η στρατηγική της ΝΔ να αναγκάσει τον Τσίπρα να έρθει προς το κέντρο, ενώ οι μετριοπαθείς δεν πρόκειται ποτέ να τον ψηφίσουν πραγματικά, έχει αφήσει ελεύθερο πεδίο στο ΜΕΡΑ25 στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ μια τάση την οποία εκφράζει ο Πολάκης ο οποίος παρ’ότι δεν μιλά είναι έντονα ενοχλημένος με την ηγεσία του κόμματός του.

Οι μετρήσεις που αφορούν την ανοδική πορεία που καταγράφει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη δείχνουν και κάτι ακόμα. Ότι όσοι φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν το ΜΕΡΑ25 δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο κόμμα του Α. Τσίπρα στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Είναι συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι και θα ψηφίσουν με τιμωρητικά κριτήρια.

Η χαοτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα να μην αποφασίζει εάν θα επιλέξει την κεντρογενή ή την αριστερή πολιτική, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην κερδίσει κανέναν από τους δυο πολιτικούς χώρους και να χάσει μεγάλη διαφορά τις εκλογές. Στο κέντρο θα κυριαρχήσει η ΝΔ και στα αριστερά, τα κόμματα που την εκπροσωπούν καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ, το ΜΕΡΑ25 και ίσως η Πλεύση Ελευθερίας.

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα