Βούλιαξαν οι εκκλησίες από κόσμο στην κορύφωση του θείου δράματος τη Μεγάλη Παρασκευή

Πλημμύρισαν από χιλιάδες πιστούς οι εκκλησίες τη Μεγάλη Παρασκευή. Η κορύφωση του Θείου Δράματος, η ημέρα του απόλυτου πένθους για την Ορθοδοξία. Το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού κορυφώθηκε με την περιφορά του Επιταφίου.

Όπως έγινε σε ναούς ανά την επικράτεια, έτσι και στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και ακολούθησε η Περιφορά του Επιταφίου.

Προηγήθηκε η Αποκαθήλωση με το σώμα του Ιησού να κατεβαίνει από τον Σταυρό και να τοποθετείται στον στολισμένο με άνθη Επιτάφιο. Η ακολουθία του Επιταφίου ξεκινά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής και ολοκληρώνεται με την περιφορά του. 
Στη διάρκεια της περιφοράς εψάλησαν τα Εγκώμια, «Η ζωή εν τάφω…», «Άξιον εστί μεγαλύνειν…», «Αι γενεαί πάσαι…».

Ο Επιτάφιος στη διάρκεια της περιφοράς του, σταμάτησε στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, όπου είχε τοποθετηθεί ειδική εξέδρα. Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των πεσόντων του Εθνους.

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές της Ορθόδοξης Πίστης.

Δείτε φωτογραφίες από τους Επιταφίους:

Προφήτης Ηλίας στον Διόνυσο
Προφήτης Ηλίας στον Διόνυσο
agia-triada-peiraias-epitafios
Ναύπακτος
Ναύπακτος
Αγία Σοφία στην Ακρόπολη
Αγία Σοφία στην Ακρόπολη
Κέρκυρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα