Κοσμοσυρροή στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, χιλιάδες πιστοί έχουν συγκεντρωθεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Πάπα Φραγκίσκο.
Σύμφωνα με το Sky News, η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη, ενώ το παγκόσμιο ενδιαφέρον αποτυπώνεται στους περισσότερους από 2.000 δημοσιογράφους που έχουν αιτηθεί διαπίστευσης για να καλύψουν τα γεγονότα στο Βατικανό. Μάλιστα, έχει ήδη δρομολογηθεί η δημιουργία πρόσθετης αίθουσας Τύπου ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ΜΜΕ.
Στο μεταξύ, η σορός του Ποντίφικα θα εκτίθεται για δημόσιο προσκύνημα εντός της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής στις 9. Το φέρετρο θα κλείσει σε επίσημη τελετή που αναμένεται να μεταδοθεί από το Βατικανό, πριν ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την κηδεία του το Σάββατο.
Δείτε live εικόνα από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου:
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Παράλληλα, οι Αρχές είχαν ήδη λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την υποδοχή των πιστών. Από νωρίς σήμερα το πρωί, η πλατεία του Αγίου Πέτρου είναι περικυκλωμένη από αστυνομικά οδοφράγματα, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούν ελέγχους σε όσους επιχειρούν να εισέλθουν στον χώρο.
Όλες οι προετοιμασίες κορυφώνονται ενόψει της κηδείας, που έχει προγραμματιστεί για το πρωί του Σαββάτου. Τότε, η Ρώμη αναμένεται να υποδεχτεί όχι μόνο χιλιάδες πιστούς και απλούς πολίτες, αλλά και ηγέτες κρατών, μέλη βασιλικών οικογενειών και προσωπικότητες από όλον τον κόσμο.
Βίντεο από τη μεταφορά της σορού του Πάπα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου: